Põhja-Ameerika divisjoni kogudusejuhid arutlesid linnamisjoni võtmeküsimuste teemadel

Avaldatud 26.11.2015, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) liitude juhid ja teised kogudusejuhid õpivad, kuidas nad saaksid kasutada tervisekeskusi, taimetoidurestorane, kogukonnateenuseid ja teisi meetodeid, et jagada linnakeskustes ning linna elurajoonides sõnumit Jeesusest.

Üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson ja NADi president Daniel R. Jackson pidasid mööduval kuul USA üheksa piirkonnajuhiga konsultatsioone. Praegused piirkonnad moodustati 1940ndatel, et tagada hea töö afroameeriklaste seas ning pakkuda välja juhtimisvõimalused, mis edendaksid Jumala tööd.

„Me arutasime erinevate teemade üle, kaasa arvatud evangelism ja misjonitöö,” ütles Wilson. „Erilises fookuses oli Misjon Linnadesse ja küsimus sellest, kuidas piirkonna liidud saavad aidata seda misjoniinitsiatiivi laiendada, nii et see leviks USA suurtes linnades.”

Misjon Linnadesse on peakonverentsi algatus, mille eesmärk on jõuda Piibli ja Ellen G. White'i kirjutistes toodud plaanide põhjal suurte linnade inimesteni.

Linnades töötamise plaanid tähendavad ka mõjukeskuste rajamist, nende all võib silmas pidada kirikuid, tervisekeskusi, taimetoidurestorane, raamatu- ja kirjastusmisjonikeskusi, kogukonnateenuseid, meediakeskusi, päevakeskusi ja teisi väljundeid, mille kaudu saab puudutada inimeste elu. Lisaks sellele näevad need plaanid ette väikseid „valveposte”, mis asuvad linnast väljas ja kus on kodud töötajatele, elustiilikeskused ning koolituspaigad neile, kes soovivad linnaevangelismis töötada.

Kohalikud liidud on minevikus teinud suurte linnade misjonitöös palju ära ning olnud aktiivsed nii evangeeliumitöös kui elurajoonidele kogukonnateenuste pakkumisel.

„Neil on praegu väga suur potentsiaal tuhandete inimesteni jõudmisel metropolides,” sõnas Wilson. „Nende panus kolmeinglikuulutuse kuultamisel suurlinnades ja maapiirkondades on olnud adventkoguduse evangeeliumitöös Põhja-Ameerikas ja üle maailma väga suur.”

Wilson pöördus adventistide poole kõikjal maailmas üleskutsega palvetada koguduseliikmete ja nende kohalike liitude misjonitöö pärast.

„Palun palvetage meie koguduseliikmete pärast koguduste liitudes – olgu nad suurlinnades või maapiirkonnas –, kui nad viivad Kristuse peatse tuleku ootuses tuhandetele elupäästvat adventsõnumit Kristusest ja Tema õigusest,” ütles ta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat