Põhja-Siberis avati esimene adventkirik

Avaldatud 23.11.2015, allikas Adventist Review

Rõõmsad usklikud reisid pika tee, et osaleda kaugel põhjas Siberi esimese adventkiriku avamisel. Selles piirkonnas on vähe koguduseliikmeid ja needki elavad üksteisest kaugel.

Njagani kogudus asub 2500 kilomeetri kaugusel Moskvast, linnas elab 56 000 inimest. Kirikuhoone on piirkonna adventistide palvete vastus, ütles Lääne-Siberi misjonipõllu esimees Vassili Stefaniv.

„Kodudes teenistusi pidades unistasid koguduseliikmed oma kirikust, tagasihoidlikust kohast, kus jumalateenistusi pidada,” ütles Stefaniv. „Kiriku avamine on selge tõend, et meie palvetele on vastatud ja et see on kooskõlas apostel Pauluse sõnadega: „Aga Jumalale, kes meis tegutseva väega võib korda saata palju rohkem, kui oskame paluda või isegi mõelda, temale olgu kirkus koguduses ja Kristuses Jeesuses igavesest ajast igavesti kõigi sugupõlvedeni!” (Ef 3:20, 21)

Njagani linn on suhteliselt noor, rajatud 1965. aastal, ning asub Obi jõe ääres, mis on Siberi peamisi jõgesid ja kuulub maailma seitsme pikima jõe hulka. Kuigi linn asub põhjapolaarjoonest lõuna pool, peetakse seda sageli siiski arktiliseks piirkonnaks, kuna sealne ilm on enamuse osa aastast külm. Njagan on ka tennisemängija Maria Šarapova sünnilinn.

Uus kirik on Lääne-Siberi misjonipõllu esimene kirik. Euro-Aasia divisjoni andmeil on adventkuulutuse levik ses piirkonnas vähene.

„Jumala lapsed elavad üksteisest kilomeetrite kaugusel ja neis paigus ei ole kogudusi,” ütles Stefaniv. „Seega on uue kiriku avamine Njaganis kauaoodatud ja tervitatav sündmus meile kõigile.”

Lääne-Siberi misjonipõld hõlmab 1156 koguduseliiget, kes teenivad 31 koguduses. Terves Euro-Aasia divisjonis on umbes 115 000 liiget ja pea 3000 kogudust. Lähedalasuvate külade ja linnade (500 kilomeetri raadiuses) adventistid kogunesid reedel Njaganisse, et harjutada koorilaule hingamispäevaseks pühitsusteenistuseks.

„Hingamispäeval kuuldud imelised laulud ei jätnud puudutamata ühtki südant ning kõik vastasid ülistuse ja tänuga,” ütles Stefaniv.

Jumalateenistuse keskne lõik oli Psalm 37:3, 4, kus on kirjas: „Looda Issanda peale ja tee head,

„Tõepoolest, kirikuhoone pühitsemise ajal täitis Issand paljude südamete igatsuse!” ütles Stefaniv.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat