Euroopa kogudusejuhid mälestasid Pariisis tapetuid leinaseisakuga

Avaldatud 15.11.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Euroopa kogudusejuhid mälestasid laupäeval, 14. novembril leinaseisakuga neid 129 inimest, kes ööl vastu laupäeva Pariisi terrorirünnakutes tapeti.

Trans-Euroopa divisjoni juhid kutsusid hingamispäevahommikuse jumalateenistuse alguses ette Inter-Euroopa divisjoni (kuhu Prantsusmaa kuulub) presidendi Mario Brito, et mälestada hukkunuid ning palvetada rünnakutes kannatada saanud inimeste, Prantsusmaa elanike ja ülejäänud Euroopa pärast.

„Me kõik oleme täna prantslased,” ütles Brito adventkoguduse 130 juhile ja pereliikmele, kes Montenegros toimuval aastakoosolekul osalevad.

Ta väljendas „sügavat muret”, aga ka solidaarsust Prantsusmaa elanike suhtes.

Brito sõnas, et on rääkinud Franko-Belgia uniooni presidendi Ruben de Abreu'ga. Kõik Pariisi kirikud olid hingamispäeval ohuolukora tõttu kinni; adventkogudus Pariisis avas oma hooned võimudele, et olla igal võimalikul moel abiks.

Brito sõnas, et sellised tragöödiad ei ole ootamatud, kui „inimesed pöörduvad kõrvale Jumala juhistest ja tarkusest”.

Kogudusejuhid ja pereliikmed seisid minut aega leinaseisakus ning Põhja-Ameerika divisjoni president Daniel R. Jackson juhatas kogunenuid palves.

Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal, kes on pidanud ka ADRA direktori ametit, märkis, et see ei olnud vaid Pariisi probleem, see puudutab igaühe elu. Kamal teab, mis on vägivald ja tragöödia, kuna on elanud üle Liibanoni kodusõja.

Adventkoguduse Inglismaa ja Iirimaa koguduse presidendi Ian Sweeney' silmis oli kurbus, ta ütles: „Me teame oma prohvetliku arusaamise kohaselt, et enne Päästja tulemist on maailmas kurjust ja verevalamist, kuid meie kohus on esindada Kristust ja jagada Tema armastust neile, kes leinavad ja kannatavad. Me peame palvetama, lohutama ja igapäevaselt toetama, kui selleks võimalus avaneb. Meie vastus vihategudele peaks olema Kristuse armastuse teod.”

Oma avalduses kirjutas üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson: „Meie süda on Prantsusmaa inimestega ja nende perekondadega, kes on selles tragöödias kannatada saanud. Palun palvetage turvatunde ja rahu jaluleseadmise pärast.” Ta lisas: „Äratagu sellised sündmused meis vajadusetunnet Jumala ja Tema armastuse järele – et armastus oleks meie elus esikohal, kui näeme tõeks saamas sündmusi, mis kuulutavad, et Tema tagasitulemine on peatne.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat