ÜRO nõunik tegi visiidi adventkoguduse peakorterisse

Avaldatud 14.10.2015, allikas Adventist News Network

Möödunud nädalal külastas adventkoguduse peakorterit USAs ÜRO pikaaegne saadik Iqbal Riza, kes kohtus kogudusejuhtidega ning arutas praeguse humanitaarkriisi küsimusi. Riza, kes on praegu ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni erinõunik, on ÜRO struktuurides töötanud üle 35 aasta. Lõunasöögil adventkoguduse juhtidega Ameerika Ühendriikidest, Aafrikast, Euroopast ja Lõuna- ning Kesk-Ameerikast jagas Riza oma mõtteid praeguste geopoliitiliste ja majanduslike raskuste kohta.

„Maailm on praegu olukorras, kus möödaniku vaen ei ole täiesti kadunud ja pinnale on tõusnud uusi vaenuküsimusi,” ütles Riza. Ta rääkis „suurtest inimhulkadest, kes elavad sügavas vaesuses või ebainimlikes tingimustes”. Kirjeldades ÜRO eesmärke, osundas Riza nõndanimetatud nelja vabadust, mille 1941. aastal sõnastas USA president Franklin Roosevelt: „Sõnavabadus, usuvabadus, vabadus puudusest, vabadus hirmust.”

Riza sõnul saavad usuühendused „ilmajäetute, vaeste, ebasoodsais oludes olijate” heaks väga palju ära teha. Ent, lisas ta, „ükski [organisatsioon] ei saa teha kõike. Igaüks peab tegutsema omal moel, oma võimete piirides.” Ta märkis ära adventkoguduse rõhuasetuse tervisele ja haridusele, öeldes, et haridus on inimeste maailmapildi avardamisel kõige olulisem, see aitab meil elada täielikumat ja tähenduslikumat elu.

Riza väljendas tänulikkust paljurahvuselise keskkonna eest, mis valitseb peakonverentsi kontoris, mille töötajate seas on esindatud üle 100 rahvuse ja rahvusgrupi.

Adventkoguduse juht Ted N. C. Wilson ütles, et adventistid „on pühendunud inimeste teenimisele nii nagu Jeesus – füüsiliselt, vaimselt, sotsiaalselt ja vaimulikult”. „Ta tänas Rizat visiidi eest ning soovi eest dialoogi pidada. „Me loodame, et teie võimalus adventistidega suhelda annab teile võimaluse mõista meie seisukohti: et me oleme siin Jumala auks ja inimeste teenimiseks.”

Wilson ja Riza kohtusid esimest korda tänavu aprillis ÜRO peakorteris New Yorgis. See oli esimene sedalaadi koosolek, kui adventkoguduse juht ja ÜRO peasekretär kohtusid. Riza külaskäik adventkoguduse peakorterisse sai teoks tänu Ganoune Diopi kutsele. Diop teenib koguduse usuvabaduse ja avalikkussuhete osakonna juhina.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat