Kas adventistide toiduvalik sobib ka kuningale?

Avaldatud 11.9.2015, allikas Adventist Review

Kas seitsmenda päeva adventistide toidulaud sobib ka kuningale? Tonga uus kuningas arvab ilmselt, et sobib.

Kuningas Tupou VI heakskiidul sõid tuhanded külalised tema kroonimise hommikusöögil adventkoguduse omandisse kuuluva tervise- ja toiduaineettevõtte Sanitarium toodangut.

 „Me oleme üsna kindlad, et selline töö on meie ajaloos esmakordne,“ ütles Sanitariumi kõneisik. Sanitariumil on peakorter Austraalias ja Uus-Meremaal. Hommikusöögil pakutud tervisehelbed ja sojapiim transporditi Uus-Meremaalt umbes 2400 kilomeetri kaugusele Nuku’alofasse, mis on 177 saarest koosneva Polüneesia kuningriigi pealinn.

Tonga adventkolledži tudengid serveerisid kolmel päeval hommikusööki 4000 külalisele 15 000st. Pidustused kestsid 11 päeva, mille jooksul pakkusid toitlustusteenust paljud organisatsioonid, nende seas ka koguduse ettevõtted.

Adventkogudus pakkus lisaks söögile ka eriprogrammi, mis algas varahommikuse palvusega, millele järgnes umbes 30minutiline võimlemine ning tervislik hommikusöök.

56aastasele kuningale meeldis kogetu. „Kuningas on tervisest väga huvitatud, tal oli selle programmi üle väga hea meel, kuna sellega reklaamiti Tonga inimestele füüsilist aktiivsust ning tervislikku toitumist,“ andis teada Vaikse ookeani lõunadivisjoni ajakiri Adventist Record.

Tonga 103 000 elanikust on hinnanguliselt 90% ülekaalulised ja enam kui 60% kannatab ülesöömise käes. Hommikusöögid ning hommikuvõimlemised avaldasid paljudele positiivset mõju, ütles Sanitariumi ärijuht Andrew Wigglesworth, kes oli ise kohapeal.

Adventkoguduse tervisesõnumil on Tongas olnud alati hea vastuvõtt. Paiga tavapärane toit koosneb sealihast ning koorikloomadest.

Tongas on umbes 3000 adventisti 38 koguduses. Umbes 90% rahvastikust on kristlased ning riigikirikuks on vaba wesley kirik, mis kannab metodisti kiriku traditsiooni.

Kuningas VI kroonimistseremoonia toimus 4. juulil Tonga wesley kirikus. Tseremoonia ajal pühitseti kuningas õliga ning talle anti sõrmus ja sau. Lõpus asetati tema pähe kroon.

Pärast pidustusi annetati Sanitariumi hommikusöögi avamata pakid kohalikele haiglatele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat