Põltsamaa koguduse ettevõtmisest "Talvele vastu" on saanud kogukonnaüritus

Avaldatud 7.9.2015, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 6. septembril kutsus Põltsamaa adventkogudus linnarahvast taas oma maja hoovi, et egiidi all „Talvele vastu” avada uus hooaeg ning pakkuda abivajajatele riideid, jalanõusid, toidukaupa, vaimulikku kirjandust ja head võimalust vestlemiseks.

„Talvele vastu” toimus seitsmendat korda. Koguduse pastor Hele Kulp sõnas, et kogudus tundis end päeva lõppedes väga õnnistatuna. „Esiteks juba seetõttu, et ilmateade lubas vihma, vahepeal lubas kohe hoovihma, lõpuks lubati, et kella 12st hakkab sadama. Täpselt 12 paiku tuligi kolm tiba vihma, arvasin, et nüüd hakkab kõvasti sadama. Aga tegelikult läks ilm nii ilusaks, pidas õhtuni ja alles siis, kui me lõpetasime, hakkas kõvasti sadama. See oli tõesti nagu pai.”

Kogudusehoovi külastajaid oli hinnanguliselt pooltuhat. „Juba avamise ajaks oli umbes 350 inimest kohal, hiljem võis tulla juurde sadakond ning täna hommikul seisid ka inimesed juba hommikul ning ootasid,” ütles Hele. „Meil on tavaliselt nii, et järgmisel päeval on järelnoppimine, inimestele, kes ei saanud varem tulla,” lisas ta.

Lisaks riide- ja toidukraamile on jagatud ka aiasaadusi ning vaimulikku kirjandust. „Raamatud jagasime pea 80. Inimesed ise võtsid raamatuid ja küsisid, millest mingi raamat on. Selgitasime raamatute sisu ja valiti seda, mis huvitas. Mõnel inimesel olid konkreetsed soovid. Näiteks üks inimene soovis lugemist Saalomoni kohta, siis toodi talle raamat „Prohvetid ja kuningad”, mida muidu väljas ei olnudki. Lisaks jagasime ajakirju Pääsetee ja Üheskoos,” selgitas Hele.

Kui suurem osa riideabist on tavaliselt tulnud Soome ja Rootsi inimeste kaudu, siis Hele sõnul suureneb järjest ka meie oma inimeste osakaal. Toidukraam ja aiasaadused pärinevad täiesti kohalikelt. „Aiasaadustest olid kartulid ja värsked hapukurgid, oli moose – kohalikud inimesed toovad, mitte ainult koguduse inimesed, vaid ka sõbrad väljastpoolt. See on tore areng, et mitte meie koguduse inimesed, vaid meie sõbrad tulevad, aitavad, toovad. Nii on saanud sellest päevast kogukonnaüritus,” ütles Hele. Lisaks sellele abistavad põltsamaalased ka ürituse läbiviimisega. Hele sõnul olid tervisetelgi eestvedajad seekord väljastpoolt kogudust.

Kuna tegu on abistamisürituse kõrval ka koguduse uue hooaja avaüritusega, siis tehakse selle raames reklaami koguduses toimuvale. Põltsamaalasi kutsuti noortekatele, mis on suurematele lastele ja noortele, reedeõhtustele salongiõhtutele, mis algavad oktoobris, piibliõppetundidesse hingamispäeva hommikuti.

Ka eile, mil kogudusemaja hoov oli täis tegutsemist ja inimesi, tulid mõned inimesed selleks, et küsimusi esitada ja juttu rääkida. „Mõned tulevad siiski ka lihtsalt juttu rääkima. Eile üks mees küsiski, et kes teil juht on, soovis rääkida, istusime tund aega ja rääkisime juttu. See mees esitas väga huvitavaid küsimusi: kuidas mina Jumala leidsin, kuidas mu vanemad ja vanavanemad Jumala leidsid. Kõrvalt inimesed ka tahes-tahtmata kuulsid seda. Mul on hea meel, et sellistest asjadest saab rääkida. On ka küsitud, kas ma ikka saan Jumalat uskuda ja kuidas ma olen probleeme lahendanud. Inimene küsib, mina vastan, inimesed ümberringi ka kuulevad,” tundis Hele rõõmu vestlustest külalistega.

„Kui inimesed ära läksid, siis nad ütlesid, et järgmisel aastal jälle. Teades, et ma ei ole järgmisel aastal enam siin, vastasin, et kui Jumal lubab. Sellele vastati rõõmsalt: „Ikka lubab!”” rääkis Hele tulevikuplaanide kohta.

Pastor Hele on väga tänulik kõigile, kes päeva õnnestumisele kaasa aitasid. „Mul oli päeva lõpus selline tunne, et ma tahaksin kõiki kallistada, kes abis olid. Olid need, kes asjad üles panid, need, kes asju tõid, need, kes mõtlesid selle päeva peale, palvetasid, need, kes reklaame laiali viisid, kirjutasid, kleepisid – tööd oli sellega igasugust, kes tulid kas või abilistele süüa tooma. Alguses me ei mõelnudki iseenda peale ja siis me olime päeva lõpuks näljas. Küll on hea, kui keegi tuleb abilistele süüa tooma. Iga abilise töö on väga-väga tähtis. Suur tänu kõikidele!”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat