WHO teeb koostööd adventkogudusega

Avaldatud 2.8.2015, allikas Adventist Review

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ja Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus teevad koostööd, et vähendada vastsündinute ja emade suremust.

See on esimene kord, kui WHO, mis on ÜRO terviseagentuur, teeb üleilmses plaanis koostööd usuorganisatsiooniga, ütles WHO juhtivõde Annette Mwansa Nkowane. WHO pöördus selle ettepanekuga koguduse poole pärast seda, kui kogudus oli Šveitsis korraldanud tervisekonverentsi. Samas linnas asuv WHO on tuvastanud, et kvalifitseeritud ämmaemandate puudus tingib paljude emade ning vastsündinute surma ning et koguduse üleilmsel võrgustikul on õpetajaid ja haiglaid, et selle puudujäägiga tegeleda.

„Me oleme väga tänulikud selle koostöö eest. Me teeme midagi, millest maailm saab kasu,” ütles Nkowane, õde ja ämmaemand, kes on oma hariduse saanud Zambias. „Ma usun ja olen veendunud, et koostöö saab olema edukas. Ma usun, et Jumalale on kõik võimalik.”

„WHO eesmärgikindlus on meid toonud selle ajaloolise päevani,” ütles üleilmse adventkoguduse tervisetöö osakonna õenduse asejuht Patricia Jones.

WHO andmeil sureb igal aastal üle maailma umbes 280 000 naist kas raseduse ajal või sünnitusel. Aafrikas on maailma keskmisest vaid 12% arste ning 30% õdesid ning see vahe suureneb seoses sellega, et Aafrika rahvastik kasvab oluliselt. Sealsed koolid suudavad harida 10–30% tervisetöötajaid vajalikust töötajaskonnast.

Projektiga keskendutakse neljale Aafrika haiglale, mis tegutsevad piirkondades, kus emade suremus on 14 korda kõrgem kui maailma arenenud piirkondades: Malamulo haigla Malawis, Maluti haigla Lesothos, Kanye haigla Botswanas ja Cosendai adventkoguduse ülikool Kamerunis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat