Misjoniannetuste toel on ehitatud kaks kliinikut, peagi alustatakse kolmanda ehitamist

Avaldatud 5.5.2015, allikas Adventist Review

Kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetuste abiga avati Austraalia ja Paapua Uus-Guinea kaugemates piirkondades kaks kliinikut, et toetada kogukondi, kus on väga piiratud meditsiiniabi võimalused.

Vaikse ookeani lõunadivisjoni tervisetöö osakond loodab ehitada kokku neli kliinikut, mille kogumaksumus on 212 750 USA dollarit, mis pärineb 2013. aasta 13. hingamispäeva annetustest. Projekti rahastati ka divisjoni laagriannetustest, mis koguti samuti 2013. aastal.

„Kogukonnad, kuhu kliinik rajada, valiti välja selle põhjal, et need asuvad väga eraldatud paikades, mille läheduses ei ole meditsiinikeskusi ja/või ka adventkogudusi,” seisab divisjoni avalduses.

5000 elanikuga Bahula küla kliinik sai valmis alles hiljuti. Kuue voodikohaga kliinik maksis 77 355 USA dollarit. Kliiniku töötajad tulevad adventkoguduse Morobe misjonipõllu liikmete seast.

Teine kliinik asub Arufi külas, Austraalias. Selles on viis voodikohta ning ehitamine läks maksma 71 040 dollarit.

Osalise tööajaga õde külastas Arufit juba enne kliiniku ehitamist regulaarselt ja nüüd on tööle võtud ka alalise tööajaga õde.

Mõlemad kliinikud pakuvad üldmeditsiinilist teenust, kliinikus on sünnitamise ja vaktsineerimise võimalus ning väikelaste tervise järelvalve. Kliinik saab energiat päikesepatareidega ja vee tarvis on veepaagid.

Kolmas kliinik pidi valmima Malakula saarel Vaikse ookaeni lõunaosas, kuid tsüklon Pami tõttu lükati tööd edasi. Ehitusmaterjalid tuuakse kohale Santolt, mis on Vanuatu suurim saar ja mis sai tsüklonis vähem kannatada. Peagi loodetakse töödega siiski jätkata.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat