Keenia ülikooli veretöös hukkus 10 adventisti

Avaldatud 9.4.2015, allikas Adventist Review

Möödunud nädalal ründasid islamisõdalased Keenia ülikooli ja tapsid 148 inimest, kelle seas oli vähemalt 10 seitsmenda päeva adventisti, sõnasid kogudusejuhid kolmapäeval.

Surma sai ka Eric Nyumbuto, kes oli Garissa ülikooli kolledži adventkoguduse juht.

„Seda kogemust ei ole võimalik sõnadega kirjeldada,” ütles Philmon Okal, üks esimesi politseinikke, kes rünnakupaika jõudis. Okal on ka Garissa adventkoguduse hingamispäevakooli juht.

„Aga see rünnak tuletab mulle meelde, et Jeesuse teine tulemine on väga lähedal,” sõnas Okal. „Me peame järjekindlalt ootama päeva, mil enam ei ole vägivalda, surma ja hävingut.”

Somaalias tegutsev al-Qaedaga seotud sõjaline rühmitus Al-Shabab on 2. aprilli rünnaku eest vastutuse võtnud. Rühmitus soovib „vabastada moslemite maa okupatsioonist” ning on sel eesmärgil kristlasi rünnanud ka varem, aga ükski neist rünnakutest ei ole olnud nii brutaalne kui möödunud nädalal toimunu.

Garissa koguduse liige Stanley Rotich sõnas, et ta oli ühes lähedal asuvas hoones ja kuulis laske. Ta helistas kohe Nyumbuto mobiiltelefonile, kuid nende vestlus lõppes järsku, kui telefon enam ei töötanud. Hiljem sai ta teada, et sõber on surnud.

Tundidepikkuse rünnaku ajal suutis kampusest põgeneda pea 600 tudengit, 80 sai haavata.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus avaldas kolmapäeval kaastunnet hukkunute lähedastele ja sõnas, et leinab koos nendega.

Garissa koguduse liikmed, kellest paljud tundsid kümmet tapetud adventtudengit, ütlesid, et nad „on murest murtud”.

„Me oleme selle kaotuse pärast murest murtud ja palume teil palvetada kõigi selle kohutava tragöödia ohvrite pärast,” seisab koguduse avalduses.  

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat