Newboldis avati kolledži kirjastus

Avaldatud 7.4.2015, allikas Adventist Review

Adventkoguduse kõrgkool Newboldi kolledž asutas kirjastuse Newbold Academic Press ning esitles ühtlasi esimest raamatut kui üllatuskingitust emeriitprofessorile.

Newbold Academic Press avati 28. märtsil, Euroopa teoloogiaõpetajate viiepäevase konverentsi viimasel päeval. Konverentsil osales 15 riigist ligi 60 teoloogi, kes esindasid kõiki adventkoguduse Euroopa haridusasutusi, kaasa arvatud Venemaa ja Lähis-Ida ülikooli.

Kirjastust juhib Manfred Lemke ning kirjastus keskendub teadustekstide, -raamatute, uurimistööde ja esseede väljaandmisele.

„Kirjastuse eesmärk on edendada kolledži pingutusi, pakkumaks kvaliteetset kristlikku kõrgharidust – selleks avaldatakse erinevaid Newboldi õppejõude, aga ka rahvusvaheliselt tunnustatud adventistidest autoreid,” sõnas Newboldi kolledži kõneisik Kirsty Watkins kolledži avalduses.

Kirjastuse esimene raamat on esseekogumik pealkirjaga „Journeys to Wisdom” (Teekonnad tarkuse juurde); kogumik on austusavaldus Michael Pearsonile, kes läks emerituuri 2013. aasta lõpus pärast 40 aasta pikkust tööd. Ta õpetab Newboldis osalise ajaga, hiljuti omistati talle kooli aulektor emeerituse tiitel.

Esseekogumikus on adventkoguduse kahekümne teadlase esseed, teemadeks kristlus, vaimulikkus ja eetika, sõnas Watkins.

„Eesmärgiga näidata dr Pearsoni mõju kaasteelistele püüab see kogumik peegeldada dr Pearsoni mõtlemise, õpetamise ja kirjutamise ulatust ning sügavust,” lisas ta.

Kolledži rektor John Baildam esitles raamatut üllatunud Pearsonile Euroopa teoloogiaõpetajate konverentsil. Baildam, kes on Pearsonit tundnud aastaid, kiitis teda kui „kriitilist kogudusesõpra”.

„Mike on olnud Newboldis alati populaarne õppejõud ja tema meetodid on ebatraditsioonilised,” ütles Baildam. „Eksistentsialismiloengus võib teda leida laua peal seismas ja loengut pidamas. Kord ütles üks tudeng kuulsusrikkad sõnad, et „sa oled alati kõige huvitavam siis, kui kaldud teemast kõrvale!”.”

Newbold Academic Press plaanib lähikuudel avaldada mitu trükist, kaasa arvatud Newboldi teoloogiaõpingute osakonna juhi Bjørn Otteseni doktoriväitekirja “A Strategy for the Adventist Church to Reach the Increasingly Secular and Postmodern Danish Population”.

“Journeys to Wisdom” on nii paber- kui e-raamatuna saadaval Suurbritannia Amazonis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat