San Antonios pakutakse tasuta arstiabi

Avaldatud 30.3.2015, allikas Adventist Review

Sajad tervishoius töötavad inimesed panevad seljad kokku, et panustada 10 miljonit USA dollarit, et pakkuda aprillis San Antonios Texases tasuta meditsiiniabi ja hambaravi. Algatuse taga on Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus

8.–10. aprillil vältav üritus võtab enda alla Alamodome'i staadioni ning see on käesoleva aasta üks suuremaid väljapoole suunatud ettevõtmisi adventkoguduses. Selle eesmärk on tutvustada kohalikele elanikele kogudust vahetult enne peakonverentsi töökoosolekut, mis toimub samas kohas juulis.

Tasuta meditsiiniabis ja hambaravikliinikus töötab üle 1500 arsti ja vabatahtliku. Pakutakse kirurgilisi, naistetervise, lastearsti, silmaarsti ja teisi arstiabi teenuseid. Avatud on ka juuksur, kaplanaaditeenistus ja tasuta söökla.

„Selle ettevõtmise raames ei nõuta inimestelt tervisekindlustust ega isiku identifitseerimist,” ütles ürituse kaaskorraldaja Põhja-Ameerika divisjon.

Enne kohaletulemist ei ole vaja aega kinni panna, välja arvatud juhul kui tegu on kirurgilise osakonna patsientidega, sel juhul on vaja operatsioonieelset külastust. Operatsiooid on kõik tasuta.

Tasuta kliiniku idee pärineb Lela Lewiselt, kes on günekoloog. Ta juhib Adventist-Laymen’s Services & Industries ehk ASI teenistust nimega Your Best Pathway to Health.

Lewis juhtis 2014. aasta aprillis tasuta kliinikut Oaklandis ja nägi suurt nõudlust sellise algatuse järele – vabatahtlikud pidid osa inimesi tagasi saatma. Kolmepäevase ettevõtmise lõppedes oli abi osutatud pea 3000 inimesele 5,2 miljoni USA dollari väärtuses. Eelmisel aastal oli kliinik kahes California linnas.

California ning Tease meditsiinimisjoni algatused on osa Misjon Linnadesse projektist, mille eestvedaja on üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson.

San Antonio meditsiinimisjoni projekt on pea kaks korda mahukam kui Californias. Staadioni rendikulud tasub San Antonio linnapea kabinet. Linnapea on palunud korraldajail vastu võtta 5000 kuni 6000 inimest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat