Keenia president avaldas toetust adventharidusele

Avaldatud 25.2.2015, allikas Adventist News Network

Keenia president Uhuru Kenyatta käis pühapäeval külas Aafrika adventülikooli (Adventist University Africa –AUA) linnakus, et toetada sealse terviseteaduste kompleksi ehitamist.

Ligi 4000 kuulajale peetud kõnes kinnitas Kenyatta majandusliku toe andmist ja kiitis adventkogudust, et see on „eesukujulik partner Keenia muutmises”.

„Adventkogudusel on olnud oluline roll kogukondade edendamises, meie kodanike ülesehitamises ja rahva edasiminemises,” ütles Kenyatta, viidates paljudele kogudustele ja koolidele selles Ida-Aafrika riigis.

Aafrika adventülikooli pealinnak asub koguduse Ida- ja Kesk-Aafrika divisjonis, mis on Ongata Rongais, Nairobi lähistel.

Kuigi AUA paikneb Keenias, pakub see ülikool kraadiõpet ka mujal Aafrikas. Doktoriõppe programme viiakse läbi pealinnakus, ent teisi õppekavasid – nagu teoloogia ja majandus – saab õppida teistes adventlinnakutes ka mujal Aafrikas.

Ida- ja Kesk-Aafrika divisjoni president Blasious Ruguri tänas presidenti, et ta tuli näitama oma toetust alanud ehitustöödele. Ruguri rääkis loo Jeesusest, kui Ta palus jüngritel leida kaks eeslit ja siduda need lahti, et sõita sisse Jeruusalemma linna – Ruguri julgustas kuulajaid „siduma lahti oma eeslid”: andma vahendeid misjonitööks.

President Kenyatta oli esimene annetaja, ta annetas terviseteaduse ehitusele üle 2 miljoni Keenia šillingi – pea 20 000 eurot. Projekti jaoks annetasid sajad valitsuse liikmed ja kogudusejuhid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat