Libeeria adventkoolid alustavad pärast Ebolast tingitud pausi õppetööd

Avaldatud 23.2.2015, allikas Adventist Review

Paljud Libeeria koolid avati möödunud nädalal pärast seitsme kuu pikkust pausi, mis oli tingitud Ebola viirushaiguse levikust piirkonnast. Adventkoguduse 24 koolist avati vaid üks, kuna rakendatakse uusi karme nõudmisi kätepesukohtade suhtes.

Kõik koolid oleksid võinud tööd alustada, kui neil oleksid olnud nõuetekohased sanitaarämbrid ja piisavalt kloori, et õpilased saaksid klassidesse sisenedes ja sealt väljudes käsi pesta, ütles koguduse Lõuna- ja Lääne-Libeeria liidu haridusjuht Theresa Dweh Sheriff.

Tema sõnul peab osa töötajaist läbima veel ennetavate meetmete koolituse.

Koolide õnneks on abi ADRA poolt teel.

WHO 18. veebruari andmetel on alates möödunud aasta märtsist Ebola viirushaigusesse nakatunud 23 253 inimest ja pea 9380 inimest on surnud.

Ebola viirushaigus levib otsesekontaktiga nakatunud inimese kehavedelike ja kudede kaudu. Suurima riski all on tervishoiutöötajad ja nakatunu pereliikmed.

Adventkoguduse jaoks on haridus prioriteetne valdkond ja kogudusejuhid on innukad alustama koolitööd kõigis 24 koolis, mille hulka kuulub üheksa vanema ja kolm noorema astme kooli, 11 algkooli ja üks internaatkool. Möödunud esmaspäeval avati neist vaid üks koos riigi teiste koolidega.

Adventkoguduse katastroofiabi organisatsioon ADRA on koostöös Saksamaa organisatsiooniga Aktion Deutschland Hilft kogunud koolide jaoks 115 kraadiklaasi ja 115 kätepesujaama. Vahendite hulgas on ka abivahendid 500 õpilase koolinaamiseks: koolikotid, vihikud.

Adventkoguduse 24 koolis õpib üle 7600 õpilase, 90% neist ei ole adventistid.

Sheriff on Libeeria meediale antud kommentaarides öelnud, et ta on pöördunud Libeeria valitsuse poole rahastamispalvega, et koolid saaksid taas tegutsemiskorda. Ta sõnas, et koolid pidid tööpausi ajal õpetajatele palka maksma ja lisarahastus aitaks neid kulusid katta. Valitsus rahastab tavaliselt koole, ent sel aastal otsustati see raha kinni pidada valitsuse eelarveliste probleemide tõttu.

Koolid avatakse jooksvalt, kui abivahendid saabuvad, koolitus on läbi viidud ja õpilased on õppetööle registreerunud, ütles ADRA Ebola-koorinaator Elizabeth Foulkes.

Adventkoolid saavad toiduabi mittetulundusühingult Stop Hunger Now, mis tagab koolidele toiduvarud kaheks kuuks.

Abi on saabunud ka adventkoguduse rahvusvahelise võrgustiku kaudu, kaasa arvatud koguduse peakorterist, terviseosakonnast, Loma Linda ülikoolist, ühingult Hope for Humanity, kogudustelt ja eraannetajatelt.

 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat