2000 paari uuendas Jamaica abielukonverentsil abielutõotusi

Avaldatud 11.2.2015, allikas Adventist Review

2000 seitsmenda päeva adventistide abielupaari Jamaical uuendasid abielutõotusi konverentsil, kus sedastati, et eduka abielu võtmeks on alandlikkus ja iseenda täielik alistamine Jumalale.

Nii noored kui vanad abielupaarid ootasid Mandeville'i Põhja-Kariibi ülikoolis pikas järjekorras, et pääseda abielukonverentsile, mida peetakse iga viie aasta tagant ja mida korraldab Jamaica uniooni liit.

„Sel konverentsil osales pea 2000 abielupaari – see on tunnistus sellest, et meie rahvas usub ikka veel mehe ja naise abielusse, nii nagu Jumal selle sisse seadis,” ütles uniooni laekur Bancroft Barwise konverentsi lõppedes rahvale.

Igal aastal sõlmitakse Jamaical aina vähem abielusid ja lahutuste protsent on kasvanud: 2010. aastal oli see 11, 2013. aastal 13.

Kõige olulisem tee hea abieluni on olla üksteise suhtes lahked ja armastavad, alandlikud ja andestavad, ütlesid kõnelejad Willie and Elaine Oliver (pildil), kes on abielus olnud üle 30 aasta.

„Kõige kriitilisem abielu koostisosa on alistumine: Jumalale enda alistamine,” ütles Elaine Oliver, kes juhib koos abikaasaga üleilmse adventkoguduse pereteenistust.

„Abielu on raske,” ütles ta. „See on raske töö ja kui ma suudan keskenduda teisele inimesele rohkem kui iseendale – mis on täiesti vastupidine meie kultuuritaustale, sest me elame individualistlikus maailmas –, siis me võime saavutada õnneliku abielu.”

Kõik paarid said 21leheküljelise käsiraamatu „Teekond intiimsusele”, mille autorid on Oliverid. Sellesse raamatusse on koondatud Piibli ja Ellen G. White'i nõuanded abielu kohta.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat