ADRA kingikataloogis on kitsed, välikäimlad ja teised elumuutvad kingitused

Avaldatud 10.12.2014, allikas Adventist Review

Adventkoguduse katastroofiabi organisatsioon ADRA on avaldanud 2014. aasta jõulukataloogi, milles on palju kitsi, veiseid, pliite, kõrvalhooneid ja ratastel kiirabisid – jõulukinke, mis võivad muuta inimeste elu ja anda jätkusuutliku sissetulekuallika, et toita perekonda ja koolitada lapsi.

ADRA Tõeliselt Kasulike Kingituste Kataloogis on 37 kingitust, mille maksumus on alates 10 USA dollarist (kingitus nr 25 – kodutu lapse kaitsmine nädal aega; 1 dollar võrdub 0,81 eurot) kuni 5000 dollarini (kingitus nr 37 – kogukonna ettevalmistamine looduskatastroofi eel).

ADRA kommunikatsiooni asejuht Natalia Lopez-Thimson ütles, et tema lemmik on kingitus nr 7, mis on lehma kinkimine pimedale inimesele, see kingitus maksab 425 dollarit. On riike, kus pime inimene on finantsiliselt oma pere külge aheldatud, ent kui see inimene suudab hoolitseda lehma eest, siis annab see talle eesmärgi ja ülesande ning piima saab maha müüa.

„See kingitus mõjutab inimesi, kes on nii paljudes riikides nii kaua aega olnud marginaliseeritud,” ütles Lopez-Thimson. „See kingitus annab neile võimaluse perekonna heaolusse panustada.”

Lopez-Thimson ütles, et kataloogis on palju võimalusi nii üksikannetajate kui ka gruppide jaoks, nii et annetajad saavad muuta kellegi elu tähelepanuväärsel moel.

„Kui kogudused, koolid ja sõpruskonnad leiavad teise kogukonna, kellele midagi kinkida, siis tekib kogukonnatunne,” ütles ta.

Kingituste kataloogis on ka 25dollariline küpsetusahi, mis annab vaeunud perele uuenenud toiduvalmistamise võimalused. 150 dollari eest saab osta välikäimla, millega kaasneb ka hügieenikoolitus.

ADRA kingikataloogi koostaja ja ADRA manager Ashley Eisele ütles, et tema lastele meeldib arengumaade inimestele kinkida eriti loomi nagu kitsed ja kanad.

„Üsna lihtne asi võib kellegi jaoks tuua ellu suure muutuse,” ütles ta.

Kataloogis on ka eelmiste kingisaajate lood, näiteks 9aastane Cynthia Ruandast sai kitse (kingitus nr 8, 80 dollarit), kes andis piima ja selle eest saadud rahaga sai tüdruk kooli minna. Tema pere saab varsti kaks kitse juurde ja Cynthia loodab, et kari kasvab ka edaspidi.

„Ma tahan palju kitsi, nii et me ei peaks kunagi muretsema raha pärast,” ütleb tüdruk kataloogi tekstis.

Kopilla Indiast ütles, et tema päästeti inimkaubandusse sattumisest pärast seda, kui vabatahtlikud peatasid ta rongijaamas. Kingitus nr 16 (30 dollarit) aitab ühel tüdrukul vältida inimkaubandusse – prostitutsiooni või koduteenindusse – sattumist.

„Ma ei teadnudki, et meie eest võidakse niimoodi hoolitseda. Kui mind ei oleks seal rongijaamas päästetud, oleks minu elu olnud rikutud,” ütles Kopilla. „Tänu Jumalale mind päästeti ja minuga on kõik hästi.”

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat