Võru adventkiriku välitööde tegemiseks kogutakse korjandus

Avaldatud 25.11.2014, allikas Meie Aeg

29. novembril üle-eestiline korjandus läheb Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu nõukogu otsusega Võru adventkiriku ehitustööde jätkamiseks. 

Kuigi Võru adventkogudus kolis uude hoonesse sisse juba käesoleva aasta alguses, on kiriku välitööd veel täies ulatuses tegemata.

Võru Adventkoguduse vanem Aivar Jallai kirjutab: "Ehitustööd pole veel lõppenud. Praegu tegeleme ventilatsiooni väljaehitamisega. Loodame hakkama saada oma vahenditega. Küll aga palume abi drenaaži paigaldamiseks ja vundamendi soojustamiseks.

Aivar rääkis, et Võru adventkiriku ehitustöödes on olnud mõningane paus, sest sisetööde lõpetamiseks ning ruumide kasutuselevõtmiseks tehti aasta alguses suuri jõupingutusi ning puhkus kulus marjaks ära tervele kogudusele. Kuid sügise saabudes on ärganud soov kiriku ehitusega edasi minna, et ühel päeval võiks tööd olla projektile vastavalt lõpetatud ning kirik näeks esinduslik välja ka neile, kes praegu hallist majast mööda jalutavad.

Majas seeski on üht-teist vaja veel lõpetada. Viimaste nädalate jooksul on osaliselt paigaldatud koguduse omal initsiatiivil ventilatsioonisüsteem, et tagada kirikusaalis värske õhu olemasolu. Aivar Jallai on samal ajal uurinud võimalusi järgmise ning olulise etapi teostamiseks: drenaaži paigaldamine ja vundamendi soojustamine. "Oleme võtnud kolm hinnapakkumist," kirjutab Aivar, "millest soodsaim on 6500 eurot. Töö vajab kiiresti tegemist, kuna pinnavesi surub keldrisse. Drenaažiga saame selle probleemi lahendatud." Aivar loodab töödega alustada veel enne suurte külmade saabumist.

29. novembri annetus aitab kogudusel drenaaži paigaldamise ja vundamendi soojustamisega pihta hakata. Nende tööde teostamine on eeltingimuseks maja üldisele soojustamisele ning välisilme lõplikule kujundamisele. Milline peaks Võru uus kirik tööde lõppedes välja nägema, saab vaadata juuresolevalt pildilt.

"Täname teid abi eest, et võime Jumalat teenida uues kirikus. Saame rõõmuga kutsuda siia teisigi Jumalat kiitma," lisab Aivar.

Võru kiriku ehitust saab toetada ka toeta.advent.ee lehel.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat