ADRA võitleb Ebola viirushaiguse vastu hariduse ning toidu jagamisega

Avaldatud 20.11.2014, allikas Adventist Review

Adventkoguduse humanitaarabiorganisatsioon ADRA ütles, et teeb kõik endast oleneva, et hoida Ebola viirushaiguse levimist Lääne-Aafrikast kaugemale. Selleks haritakse tuhandeid inimesi, kuidas viiruse levikut tõkestada, ja toimetatakse toitu kümnetele tuhandetele inimestele.

ADRA alustas meditsiinitarvikute saatmist Lääne-Aafrikasse pärast Ebola puhangut augustis ning teeb koostööd Sierra Leone haiglaga, et viirusega võidelda.

„ADRA on täna kohal nii Sierra Leones kui Libeerias ja teeb kõik, mida suudame, et päästa elusid ning ennetada haiguse levikut,” ütles ADRA Inglismaa-haru juht Bert Smit.

Pärast septembris ja oktoobris järsult suurenenud nakatumiste arvu on viiruse levik veidi aeglustunud. Varasügisese murrangu ajal kutsus ülemaailmse koguduse president Ted N. C. Wilson 11. oktoobril pidama palvepäeva kõigi nakatunute ja nende perekondade ning lähedaste pärast. Viirus on hinnanguliselt nakatanud 14 000 inimest, peamiselt Lääne-Aafrikas, 5160 inimest on surnud, nende seas vähemalt 16 adventkoguduse liiget.

Smiti sõnul ei ole võitlus läbi ja inimeste harimine on parimaid viise, kuidas viiruse levikut tõkestada.

„See võib tunduda lihtsameelne, aga kui me likvideerime väärarusaamad selle kohta, kuidas see viirus levib, kui me õpetame korraliku puhastamise ja hügieeni olulisust ja koolitame kohalikke kogukondi selles, kuidas koos selle epideemia vastu võidelda, võime päästa tuhandete elu,” ütles Smit 13. novembri seisukohas.

Ebola viirushaigus levib vaid nakatunud kehavedelike kaudu, nagu veri, okse ja sülg. See ei levi, kui kantakse kaitsevarustust, nagu kaitseülikonnad, maskid ja kindad ja vaatamata viiruse laiale levikule saab seda ennetada regulaarse kätepesuga.

ADRA teeb koostööd kuue terviseasutusega, mis katab 500 000 inimese vajadused. Peamine eesmärk on kasvatada teadlikkust ja võimaldada ligipääsu kogukondadele.

ADRA toimetab toiduaineid enam kui 130 000 inimesele, kes on Libeerias kõige haavatavamas seisus; enam kui 4 miljonit inimest kannatab nälja tõttu, eriti ülerahvastatud linnades, kus nakatumisoht on suurim, mistõttu inimesed väldivad turge ja avalikke kohti.

„Kaitseülikondadesse riietunud ADRA töötajad viivad toitu naistele, meestele ja orvuks jäänud lastele, kes jääksid viiruse tõttu isolatsiooni,” ütles Smit.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat