Leedu kogudus üllatas Londoni koguduseametnikke meega

Avaldatud 18.11.2014, allikas Adventist Review

Sõbralikud sõnad on kui kärjemesi, leedu kogudus Londonis pani need kaks kokku, et muuta meeldivamaks nende 40 inimese päev, kes töötavad Lõuna-Inglismaa koguduste liidu kontoris.

Seitsmenda Päeva Adventistide Lõuna-Ingismaa liit sai suure üllatuse osaliseks, kui leedu kogudusegrupp Ida-Londonist saatis südamliku tänukirja liidu toetuse eest. Lisaks sellele saatis grupp igale meeskonnaliikmele purgitäie Leedu ökomett.

„Me soovime teid julgustada, et te ei kahtleks kunagi selle töö olulisuses, mida te teete,” seisis kirjas. „See töö on väga tähtis, oluline ja olemuslik. Ilma teieta ei oleks seda kogudust täna olemas ja paljudel meist ei oleks olnud võimalust kohtuda Jeesusega."

Tänutunne täitis terve kontori, kui kiri ja meepurgid 27 kilomeetri kauguselt Watfordist kohale jõudsid.

„See oli neist väga lahke ja väga imeline tegu,” ütles vastuvõtulauas naeratades Valerie Pearce. „Ma ei osanud arvatagi, et üks kogudus võiks midagi sellist teha.” Isikliku teenistuse ja hingamispäevakooli töö juht Kirk Thomas ütles, et ta ei ole oma 20 aasta pikkuse töö jooksul sellist žesti või tänuavaldust varem näinud.

„See oli väga üllatav ja virgutav – kogeda, et üks kogudus midagi sellist ette võttis. Paljude jaoks oli selline žest enneolematu,” ütles Thomas.

Ta lisas, et see tänuavaldus oli inspiratsiooniks edasisele tööle, mida tema ja teised teevad.

„Mulle annab lootust see, kui meie koguduseliikmete tänulikkus selle eest, mida Jumal on teinud, ei lähe kaduma, ja see, kui koguduseliikmed hindavad tööd, mida me siin teeme,” lisas ta.

Leedu Simple' kogudus asutati kolme aasta eest kahe venna, Dainius ja Aurimas Jakuse ja nende perekondade eestvedamisel.

„Koguduseliikmete pühendunud misjonitöö tulemusel ja Püha Vaimu juhatusel on ristimisega lisandunud viis inimest,” ütles leedu koguduse juht Aristotle Vontzalidis. „Meie grupp kasvab.”

25–30-liikmeline grupp, kellest kolmandik ei kuulu kogudusse, koguneb igal hingamispäeval, koos süüakse, loetakse Piiblit, palvetatakse ja jagatakse kogemusi. Kogudus on aktiivne ka heategevustöös.

Igale meepurgile oli liimitud paber, millel oli piiblisalm Jumala kohta: „Kui mahe on su ütlus mu suulaele, enam kui mesi mu suule.” (Ps 119:103)

Kingiga oli kaasas ka õpetus tegeliku elu kohta, Õpetussõnade näitel: „Sõbralikud sõnad on nagu kärjemesi, magusad hingele ja kosutuseks kontidele.” (16:24)

Kirja lõppu oli lisatud lause: „Iga kord, kui võtate siit purgist lusikatäie mett, pidage meeles, et te olete Jumala ja meie jaoks olulised.”

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat