Põhja-Ameerika divisjoni aastakoosoleku noorimad delegaadid kujutasid Jeesuse tagasitulemist

Avaldatud 11.11.2014, allikas Adventist Review

Üksteist üliõpilasseltside juhti osales adventkoguduse töökoosolekul ja võttis sealt kaasa mälestuse, mis tuletas neile meelde, miks nad on koguduse liikmed: et valmistada inimesi ette Jeesuse teiseks tulemiseks.

Põhja-Ameerika üliõpilasseltside juhid peatusid Põhja-Ameerika divisjoni ja peakonverentsi hoone fuajee pronksskulptuuri juures, et teha järgi kuju idee: inimesed tervitavad Jeesust Tema teisel tulemisel.

Mõned tõstsid üles oma käed, teised näitasid Jeesusele valgetel pilvedel. Kanada Unioni College'i üliõpilasesinduse president Nisha Johny põlvitas ja pani käed palveks kokku.

„Kui me sellesse hoonesse astusime, olime nende kujude nägemisest lummatud,” ütles 20aastane Johny, kes õpib peaainena inglise keelt. „Me mõtlesime, et oleks tore luua meile kõigile üks tore mälestus.” Tudengid, kes esindasid koosolekul USA üheksat kolledžit ja ülikooli ning ühte Kanada ülikooli, olid Põhja-Ameerika divisjoni aastakoosoleku 175 delegaadi seas noorimad. Sel aastal said tudengid esmakordselt õiguse koosolekul sõna võtta ja hääletada.

Skulptuur, mis tudengite tähelepanu äratas, kannab pealkirja „Kuningas tuleb” ja see koosneb kümnest elusuurusest figuurist, mis on näoga suunatud suuremõõtmelise maali poole, mis kujutab Jeesuse tulemist. Selle kunstiteose tellis peakonverents kunstnik Victor Issalt 2000. aastal.

Johny, kes on sünni poolest indialane ja kes sai möödunud kuul Kanada kodakondsuse, sõnas, et ta naaseb koju uuenenud energiaga teenida Jeesust – eriti pärast seda, kui ta tunnetas sel koosolekul Jumala kohalolu.

„Me langetasime oma otsused armastuses, Kristuse-sarnases armastuses, isegi siis, kui meie arvamused olid erinevad,” ütles ta.

Andrew Ashley, kes on Southern Adventist University üliõpilastöö juht, ütles, et ta on adventkoguduses üles kasvanud, ent nägi alles nüüd vilksamisi koguduse töökorraldust seestpoolt. Ta sõnas, et nähtu muutis ta väga alandlikuks.

„Ma sain teada, et kogudust juhivad Jumala mehed ja naised,” sõnas ta.

20-aastane Ashley, kelle peaaine on teoloogia, ütles, et ühisfoto skulptuuri juures jääb talle pikaks ajaks meenutama iga adventisti, kes kuulutab Jeesuse peatsest tulemisest.

„Me võime olla süvenenud poliitikasse või teistesse asjadesse,” ütles ta. „Me tegime pildi, mis tuletab meile meelde, miks me siin oleme.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat