Ühendus ülistamises – ülistusteemaline konverents Inglismaal

Avaldatud 4.11.2014, autor Kärt Lazic, allikas TEDNews

17. oktoobril kogunes Inglismaal Bracknellis ligi 140 ülistusjuhti Euroopa ülistuskonverentsile, kus uuriti nelja päeva jooksul ülistuse sisu. Konverentsil keskenduti ülistamise olemusele – mitte inimeste erinevale muusikamaitsele või paikapandud mudelitele sellest, kuidas korraldada „õige” jumalateenistus, vaid sellele, mis on ülistuse kese ja mis on selle sisu.

Konverentsil uuriti ülistuse erinevaid vaatenurki, pakuti osalistele ülevaadet ülistuse ajaloost, piibellikest näidetest, erinevatest kultuurilitaustadest ja ülistusest kui tänapäeva kuulutusviisist.

Teiste seas esinesid dr Daniel Duda, kes nimetas ülistuseks vastust kõigele sellele, missugune Jumal on, kõige sellega, mis meie oleme; professor Lilianne Doukham, kes süvenes muusika rolli ülistamisel; Ken Burton, kes jagas loomingulisi näpunäiteid koguduslikuks ülistuseks; ja Tihomir Lazić, kes rõhutas mõtet, et ülistus ei ole valikuline – meid on loodud ülistama oma Loojat ja Lunastajat.

Ükski usuga seotud teema ei peaks jääma vaid teoreetilisele tasandile, seega pühendati laupäevane päev ülistamise praktilisele osale – konverentsil osalejad ja külalised osalesid Lononis Dominioni keskuses toimunud osaduse päeval. Nii hommikusel jumalateenistusel kui õhtusel kontserdil oli nii tavapäraseks kujunenud kui kultuurilisi elemente, igaühe kaudu neist avaldusid erinevad talendid, millega täideti erinevaid vajadusi – kõik see tõi tänu ja au Jumalale, kellele kuulub meie igapäevane ülistus.

Paljud konverentsil osalenud ütlesid, et lisaks informatiivsetele ja innustavatele esitlustele võtavad nad kaasa ka siira osaduse kogemuse. Oldi positiivselt üllatunud selle üle, et keskendumine ülistamisele loob tugeva ühtsustunde ja annab ühise aluse ka neile, kellel on erinevad maitsed ja kes eelistavad erinevaid detaile. Dr Misorlav Pujić sõnas, et konverentsi korraldajate ülesehitav lähenemine oli teadlik valik. Ta rõhutas, et peaksime oma kogudustes ja isiklikus usuelus esile tõstma tõeliselt olulised asjad ja mõistma, mida tõeline, autentne ja terviklik ülistamine tegelikult tähendab.

Teisipäeval, 21. oktoobril suundus 140 konverentsi osalejat tagasi koju, innustatud jagama sõnumit ja lõimima saadud teadmisi kohalikus koguduses, julgustades seeläbi koguduseliikmeid igapäevasele ülistamisele ja olema loomingulised ning terviklikud oma vastuses Jumalale. Osalejad saavad julgustada kohaliku koguduse liikmeid osalema jumalateenistusel avatud ja ettevalmistatud meelsuses.

Konveretsi Essense of Worship koduleht on siin ja pilte konverentsist saab vaadata siit.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat