Adventkoguduses anti välja esimene naisuurimuslik Piibel

Avaldatud 24.10.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse naisteteenistuse osakond avaldas sel kuul Piibli, mis on mõeldud eeskätt naistele; see on esimene adventkoguduse poolt väljastatud Piibel, mis on mõeldud eriliselt naistele.

Naistepiibli kirjastas Safeliz Publishing House ja see on New King James Version'i väljaanne, mille lisades on üle 100 kommentaari, uurimismaterjali ja kirjeldusi rohkem või vähem tuntud naistegelaste kohta Piiblis.

Kogu lisamaterjali on kirjutanud adventkoguduse naised – piibliuurijad ja pastorid.

Naisteteenistuse direktor Heather-Dawn Small ütles, et loodab uue uurimismaterjali julgustavale mõjule naiste seas, nii et naised hakkaksid rohkem Piiblit lugema.

„Me oleme väga rõõmsad, et saame õdedele üle maailma pakkuda sellist julgustavat materjali uurimiseks ja nende teekonnaks Jumalaga. Loodame, et see materjal innustab lugema ka naisi, kes ei loe Piiblit,” ütles Small. „Me soovisime pakkuda naistele vahendeid, mida saaks kasutada isiklikus piibliuurimises ja ka selleks, kui Piiblit õpitakse kellegagi koos.”

Small sõnas, et ta vedas seda projekti neli aastat – edutult. Adventkirjastus Safeliz Hispaaniast pöördus tema poole selle teemaga poolteist aastat tagasi. Kaks organisatsiooni kogus viis kuud naistelt üle maailma artikleid ja materjale.

Projekti peamised autorid on Andrewsi ülikooli teoloogilise seminari süstemaatilise teoloogia professor Jo Ann Davidson, Loma Linda ülikooli vaimuliku elu ja tervise keskuse direktor Carla Gober, Piibliinsituudi direktor Elizabeth Talbot ja Andrewsi ülikooli teoloogilise seminari homileetikaprofessor Hyveth B. Williams.

Naistepiiblis on üle 40 artikli teistelt autoritelt üle maailma. Piibel on algupäraselt kujundatud.

Adventkoguduse president Ted N. C. Wilson palvetas kuu keskel toimunud aastakonverentsil Piibli juures, paludes, et see Piibel oleks õnnistuseks naistele üle maailma.

Naistepiibel on trükitud inglise, prantsuse ja hispaania keeles ning välja antud erinevate kaanekujundustega. Piiblit saab osta siit.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat