Wilson ütles oma kõnes, et Saatan püüab adventkogudust hävitada

Avaldatud 12.10.2014, allikas Adventist News Network

Ted N. C. Wilson, Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse president, ütles oma kõnes, et Saatan kasutab kõiki olemasolevaid vahendeid, et püüda hävitada adventkogudus ning tühistada selle missioon Jeesuse peatse tagasitulemise kuulutusega.

Wilson pidas jutluse üleilmse koguduse aastakoosoleku jumalateenistusel hingamispäeval. Ta ütles, et vaenlane kasutab oma taktikas oikumeeniat, jumalateenistuse karismaatilisi lahendusi ja rünnakuid Piibli prohvetikuulutustele. Ta lisas, et on tundnud viimastel nädalatel isiklikke rünnakuid: tema enneaegselt sündinud lapselaps suri ning arstid avastasid teise kahe lapselapse juures tõsiseid terviserikkei.

Ent Wilson innustas kogudusejuhte liituma temaga, et alistada end Jumalale ja seista ühiselt piibellike uskumuste eest adventkoguduses, vaatamata sellele, kas neid õpetusi peetakse ebapopulaarseteks või poliitiliselt ebakorrektseteks.

„Neil maa ajaloo ohtlikel viimastel aegadel pidage meeles, et vaenlane püüab taandada kõik, mida me teeme – isegi siin aastakoosolekul. Olgem Jumala väes teisi austavad, Kristuse sarnased ja armastavad oma aruteludes ja mõttevahetustes, ükskõik mis teemal me räägime,” ütles Wilson.

Aaastakoosolekul on päevakorras mitu olulist teemat: kas kogudus peaks üle vaatama 28 põhitõest mõne sõnastuse ja laiendama ordinatsiooni naistee. Aastakoosoleku 338 delegaati otsustavad, kas saata need teemad järgmise aasta peakonverentsi töökoosolekule.

Wilson väljendas tänu Jumalale, et Ta on andnud aastakoosoleku-eelsesse aega „ilusa vaimsuse” kogudusejuhtide sekka. Ta jagas peakonverentsi ja divisjoni ametnike seisukohta, paludes, et kõik oleksid oma arvamuste lahknevuse juures Kristuse meelsuses.

Wilson tõi Ilmutusraamatu 13. peatüki põhjal välja saatanliku kaheharulise plaani, kuidas hävitada Jumala viimaste päevade rahvast: ideoloogiline valede ja ebatõdede lahing ning otsene tagakiusamine, mis lõpeb surmanuhtlusega nende osas, kes kuuletuvad Jumala piibellikule käsule.

„Suuremõõtmeline tagakiusamine tuleb kindlasti, ent praegu püüab Saatan tegutseda meie sees, et nõrgestada kogudust eriarvamuste, ebakõlade ja mugandumisega siin maailmas,” sõnas Wilson.

 

Saatana hävitav taktika

Wilson viitas korduvalt Pühakirjale ja Ellen G. White'i tekstidele, rääkides sellest, kuidas saada teada Jumala tahet. Ta kutsus delegaate üles Piiblit lugema mitte tagurpidi.

„Kui te loete oma Piiblit tagurpidi, saate te tagurpidi arusaamise,” ütles ta, osundades Aafrika vanasõna, mida ta hiljutise reisi ajal kuulnud oli.

„Kui me otsime Jumala Sõna uurides Jumala tahet, siis me ei tohiks sinna asetada kummalisi tõlgendusi ja kasutada tõlgenduslikku gümnastikat, et jõuda järeldusteni, mis ei ole Sõna lihtsal lugemisel ilmsed.”

Wilson, kelle ametiaja suuremaid teetähiseid on kutse äratusele ja uuendusele, loetles viise, kuidas ta näeb vaenast adventkogudust hävitamas:

* inspireerida inimesi arvama, et äratus koguduses tähendab loobumist meie ainulaadsetest uskumustest, nii et inimestel oleks kergem saada adventistideks,

* traditsiooni ja filosoofia kasutamine, et inimesed kaotaksid usu Piiblisse,

* inimeste õhutamine eemalduda koguduse ühtsusest,

* karismaatilise ja nelipühiliku muusika kasutamine jumalateenistustel, mis keskenduvad koguduseliikmetele ja neile, kes teenistust läbi viivad, mitte Jumala tõelisele teenimisele,

* inimeste eemaletõmbamine ilmalike tegevustega, nagu võistlussport, internet, meedia, finantskohustused ja materialism,

* ebatervislike eluviiside julgustamine, mitte austada Jumala loodusseadusi ja seeläbi nõrgestada meeli ja mõtteid,

* skepsise juurutamine elu alguse ja maailma ajaloo kohta, nii nagu see Piiblis kirjas on,

* spiritualismi levitamine,

* oikumeenia levitamine või koostöö ja parem üksteisemõistmine kristlike uskumuste seas, sihiks kättesaamatu eesmärk kristlikust ühtsusest.

Wilson hoiatas tungivalt igasuguse ühinemise eest oikumeeniliste gruppidega.

„Ärge andke järele kiusatusele olla teiste usuühendustega mugavas suhtes, nii et te langete vaenlase lõksu tühistada enda efektiivsus ebapiibellike oikumeeniliste sidemete kaudu,” ütles ta.

Ta lisas, et adventistid peaksid vältima hingamispäeviti teiste uskude esindajate kõnelema kutsumist enda kogudusse.

Aga ta rõhutas, et on oluline, et adventistid oleksid sõbralikud kõikide usklike suhtes, et nad oleksid avalikkussuhete ja usuvabaduse eestkõnelejad, ning jagaksid oma armastust Jeesusesse avalikkusega.

 

Tragöödia Wilsoni perekonnas

64aastane Wilson jagas kogemusi enda perekonnast, kuidas nad on langenud Saatana ohvriks, ning ta seostas seda lahinguga koguduse vastu. Wilsonil ja tema abikaasal Nancyl on kolm tütart ning kaheksa lapselast.

Kaheaastane Edward, kes on Wilsoni vanima tütre poeg, kannatab mitme neuroloogilise probleemi tõttu pärast kaheksakuust vähiravi. Ta on praegu vähivaba, ent kaitsekehad ründavad tema aju.

„Me täname Jumalat, et Edwardi ravi on olnud tulemuslik, aga tema taastumine tulevikus on küsimärgi all,” ütles Wilson.

Teisel lapselapsel, 15kuusel Jamesil, kes on keskmise tütre poeg, diagnoositi harvaesinev geneetiline mutatsioon, mida on siiani leitud veel vaid kahel inimesel maailmas. Kolm nädalat tagasi kaotas noorim tütar oma kolmanda lapse.

„Pärast enneaegset sünnitust neljandal raseduskuul hoidis ta täisulikku lapsekeha oma kätel. Kui Issand tagasi tuleb, asetatakse Catherine'i väike poeg tema kätele ja ta kasvab taevas suureks.”

Wilson ütles, et vaenlasel ei õnnestu tema perekonda laastada ja nende tunnistust tühiseks teha.

„Viimase aasta jooksul on vaenlane püüdnud hävitada igaüht minu kolmest tütrest, nende perekondi ja meid kui nende vanemaid. Aga tal ei ole edu. Jumal valitseb. Tema on võidukas. Minu tütarde ja nende perekondade usk ja meie kõigi usk Jumalasse on tugev.” Seepeale kostis saalist valjuhäälne „aamen”.

 

„Me oleme koos”

Wilson hoiatas, et mitte keegi, kes seda kõnet peakonverentsi aastakoosolekul kuulab, ei ole vaenlase rünnakute eest kaitstud.

„Me oleme koos,” ütles ta. „Siin on palju neid, kes on raskemas olukorras.”
Vaadates kaugemale koguduse siseküsimustest, lisas Wilson, et Saatan ründab kogudust ka teistel rinnetel, näiteks Ebola viirushaiguse puhang Lääne-Aafrikas, vägivald Süürias, Iraagis ja Ukrainas.

Vaatamata raskustele kutsus Wilson delegaate vapralt kuulutama adventkoguduse selget sõnumit.

„Hoidke eemale kõigest, mis vähendab meie sõnumit või varjutab meie ainulaadseid uskumusi. Ärge laske vaenlasel end kiusata sulanduda massi või olla poliitiliselt korrektne. Ärge kuulutage end üldisteks kristlaseks või odava armu kristlasteks, mis ei too esile meie eristavaid piibellikke tõdesid, mida peab kuulutama kogu maailmale – põhjus, miks seitsmenda päeva adventistide kogudus üldse loodi.”

Kogudusejuhid tõusid püsti, kui Wilson lõpetas oma 70minutilise kõne palvega ühineda temaga palves paluda Jumalalt väge ja kaitset vaenlase rünnakute vastu.

„Meie ainus tulevikulootus on meie isiklik suhe Kristusega,” ütles Wilson. „Meie lootus Jumala rahvana, sinu lootus ja minu lootus, on ehitatud ei millelegi vähemale kui Jeesuse verele ja õigusele.”

Pilte aastakoosolekust näed siit

Wilsoni täispikk transkribeeritud (ingliskeelne) kõne on siin

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat