11. oktoober on pastori tunnustamise päev

Avaldatud 6.10.2014, allikas Meie Aeg

11. oktoober on ülemaailmse adventkoguduse kalenderplaanis pastori tunnustamise päev. Selle päeva puhul kutsub koguduste liidu esimees Ivo Käsk kogudusi eesotsas kogudusevanematega mõtlema viisidele, kuidas tänada ja tunnustada oma koguduse (endist ja praegust) pastorit.

„Laupäeva õhtu” pöördumises tsiteeris Ivo Pauluse sõnu kogudusevanematele, kelle ülesanne oli kuulutada rahvale kogu tõde. „Sõnaga teenijatel lasub vastutus ja meie ülesanne on pidada austuse vääriliseks neid, kes meid õpetavad. Meie ülemaailmses koguduses on pastorid kutsutud maha jätma oma elupaik, oma tavaline eluviis, elama kogudusele, rändama vajadusel paigast paika. Nad teevad seda selleks, et seda kutsumist järgida. Et nad võiksid rõõmsalt ja julgelt teha seda tööd, kutsub Piibel üles neid tunnustama.”

Pastori meelespidamiseks ja tunnustamiseks on erinevaid viise.

1. Kirjuta praegusele või endisele pastorile kiri. Ütle talle, mida sa oled tema teenimise läbi saanud. Anna talle teada, mida tema sõnad, tema teod, tema mõju sinu jaoks tähendab.

2. Anna pastorile teada, et sa palvetad tema pärast.

3. Paku pastorile praktilist abi. Väga paljud pastorid peavad koguduse juures tegema praktilisi töid, milles sa saad oma oskuste ja teadmistega abiks olla.

4. Kui sinu pastoril on pere ja lapsed ja nad on kolinud oma sugulastest kaugemale, mistõttu neil ei ole kedagi, keda paluda appi lapsi hoidma, paku end appi lapsi hoidma, et pastor ja tema abikaasa võiksid leida mõne vaba hetke.

7. Kui sa näed koguduse töö juures, et sul on võimalus tegutseda, ära oota, et pastor peab tulema ja küsima, kas sa teeksid. Paku ennast ise appi.

Tuleval hingamispäeval, 11. oktoobril mõtle eriliselt oma koguduse endistele ja praegus(t)ele pastori(te)le, ja anna neile sellest teada kas sõnade, meelespidamisemärgi või abivalmite tegudega.

„Pastori tunnustamise päeva on vaja selleks, et meie pastorid võiksid olla rõõmsad, innustunud, teotahtelised,” ütles Ivo.

Eesti koguduste liidu 19 koguduses töötab 15 pastorit ning kaks interni.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat