Palvepäev Ebola viirushaiguse leviku pärast

Avaldatud 11.10.2014

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse juhtkonna ja liikmeskonna – koguduse 13 divisjoni ja enam kui 18 miljoni liikme nimel 215 riigis soovin väljendada oma sügavat muret Lääne-Aafrika inimeste pärast, kes elavad Ebola viirushaiguse hirmus – eriti Guinea, Sierra Leone, Libeeria, Senegali ja Nigeeria inimeste pärast.

Ma palun tungivalt kõiki seitsmenda päeva adventiste üle maailma nimetada hingamispäev, 11. oktoober eriliseks palvepäevaks meie vendade ja õdede pärast Lääne-Aafrikas ja kogu selle piirkonna rahvastiku pärast – nad elavad läbi enneolematut tragöödiat. Palvetagem, et Jumal peataks sellele virtulentse viiruse levikut.

Mul on olnud imeline eesõigus teenida üheksa aastat oma abikaasa ja perega Lääne-Aafrikas, me tunneme südamest kaasa perekondadele, kes on kaotanud oma lähedase. Ebola tõttu on surnud juba üle 2800 inimese. USA Centers for Disease Control'i prognoosi kohaselt nõuab haigus tuleva aasta jaanuariks 550 000 kuni 1,4 miljoni inimese elu, haigusesse surnute protsent on WHO andmetel 71 – haiguse vallandumine, mis hävitab nii palju elusid, muserdab meid.

Ma soovin eriliselt, et Seitsmenda Päeva Adventistide ülemaailmne kogudus ja eriti Lääne-Kesk-Aafrika divisjoni koguduseliikmed teaksid, et meie, kes teenime koguduse peakorteris, palvetame teie pärast ja meid ühendab üleilmne perekond, kes usub Jumala päästvasse väesse.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus ja selle organisatsioonid on kasutusele võtnud palju abinõusid, et toetada selle äärmusliku kriisi tõkestamist Lääne-Aafrikas. Te kuulete neist Adventist News Network'i, Adventist Review', ajakirja Adventist World, Hope Channel'i, Adventist World Radio ja teiste kanalite vahendusel.

Neljapäeval, 25. septembril korraldas adventkoguduse heategevusorganisatsioon ADRA palvepäeva peakonverentsi peakorteris. Paljud said sellest osa Google'i vahendusel.

1. oktoobril alustab peakonverentsi pastorite ühendus üleilmset palvekampaaniat nende pärast, kes Ebola viirushaigusega kokku puutuvad. Inimesed üle maailma näitavad üles oma toetust ühismeedia vahendusel, kasutades teemaviidet #UnitedinPrayer.

11. oktoobril, peakonverentsi iga-aastasel töökoosolekul kohtuvad paljud kogudusejuhid üle maailma ja paljud osalevad koosolekul virutaalselt. Pastor James Golay, Lääne-Aafrika uniooni (asukohaga Libeerias) president jääb oma kodumaale, et toetada koguduseliikmeid ja neid julgustada sel väga traumaatilisel ajal, aga ta võtab aastakoosoleku nõupidamisest osa interneti vahendusel. Ta jagab koguduse juhtkonnale teavet kriitilisest olukorrast oma piirkonnas Guineas, Sierra Leones ja Libeerias, kus on 33 000 adventisti. Pärast pastor Golay raportit on eriline palveaeg nende pärast, kes selles kohutavas olukorras elavad.

Palun pidage meeles erilist palvepäeva, 11. oktoobrit. Palvetagem Lääne-Aafrika inimeste pärast, kes seisavad silmitsi kiiresti leviva Ebola viirushaigusega.

Me soovime selle kõige järel lääneaafriklastele teada anda, et me ei tõsta seda kriisi palves oma Looja, Päästja ja Suure Arsti ette mitte ainult ühel hingamispäeval, vaid igapäevaselt, tund-tunnilt.

Palvetagem tõsimeelselt Püha Vaimu hilise vihma ja kolmeinglikuulutuse pärast, mis suunavad meie tähelepanu Kristuse peatsele tulemisele, mil haigused, hirm Ebola viirushaiguse ja surma ees võidetakse Kristuse kõikvõimsas väes igaveseks. Tule, Issand Jeesus!

 

Kristlike tervitustega

Teie Ted N. C. Wilson

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat