Inter-Euroopa divisjoni esimene naistekongress läbi, Trans-Euroopa divisjoni naistekongress septembri lõpus

Avaldatud 16.9.2014

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Inter-Euroopa divisjon korraldas esimese rahvusvahelise naistekongressi, kus osales enam kui 700 naist Kesk- ja Lõuna-Euroopast.

Kongress toimus 5. kuni 8. septembrini Saksamaal Schwäbisch Gmündis. Naisi kutsuti kaasa lööma misjoniprojektides ka oma kodumaal. Kongressi teema oli „Naised tegevuses”.

Linnapea Joachim Bläse küsis kohaletulnutelt: „Kui Venemaa, Ukraina ja Aafrika riikides oleks presidendiks naine, mis siis oleks?” Ja vastas ise: „Naistel on vägi ja and lahendada konflikte meestest erinevalt, sest ainult rahus saame üldse midagi saavutada ja me vajame teid, naisi.”

Hingamispäeva pärastlõunal pöördus kongressil osalejate poole üleilmse koguduse naisteteenistuse juht Heather-Dawn Small, innustades kuulajaid, et nad saavad mõjutada ja muuta oma perekondi ning sõpruskondi.

Kongressil oli 17 töötuba erinevatel teemadel: tervis, andestamine, depressioon, ühismeedia ja emadus. Kongressil oli ka heategevuslik kontsert, suunatud naiste genitaalse mutilatsiooni ohvritele Keenias. Samuti pöörati tähelepanu koduvägivalla teadvustamise teemale.

Trans-Euroopa divisjoni naistetöö kongress toimub septembri lõpus Sloveenias. Kongressile sõidab ka Eesti esindus eesotsas Eesti koguduste liidu naistetöö juhi Anne Vahtramäega.

Oktoobris toimub Riias naisteteenistuse juhtimiskoolitus Women's Leadership Certification Level 1. Toimumisaeg on 11. ja 12. okt. 2014. Räägib Clair Sanches-Schutte.

Esialgne programm: laupäeval 14:00 kuni 18:00 ja pühapäeval 9:00 kuni 16:00 (vahepeal lõuna). Tunnistuse saamiseks tuleb osaleda mõlemal koolituse päeval.

Täpsem info ja registreerumine: Anne Vahtramäele: annevahtramae@nooruse.ee.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat