Eesti Kirikute Nõukogu Noortenõukogu suvisest väljasõidust

Avaldatud 7.7.2014, autor Mervi Cederström

26. ja 27. juunil sai Saaremaal kokku Eesti Kirikute Noortenõukogu. EKNN on Eesti Kirikute Nõukogu alla kuuluv noorteühendus, mille liikmeteks on tegusad noored, kes esindavad erinevaid liikmeskirikuid. EKNNi eesmärgiks on soodustada kirikutevahelist noortetööd ja ühtlasi aidata kaasa noortele suunatud tegevuste edendamisele omavalitsuse tasandil. Praegu esindavad EKNNis adventkogudust meie liidu noortejuht pastor Andres Ploompuu ning piiblitööline Mervi Kalmus. Lisaks neile on hea nõu ja jõuga abiks ka kauaaegne EKNNi liige pastor Ivo Käsk.

Saaremaal toimus üks kahest iga-aastasest väljasõidust. Esimene väljasõidupäev veedeti Kuressaares, teine, töisem päev aga baptistikiriku puhkekeskuses Pähklimäel. Osalejaid oli sel korral neljast liikmeskirikust, esindatud olid adventistid, baptistid, luterlased ja metodistid. Ajakava oli koostatud nii, et noortel oleks aega üksteisega suhelda ja sõprussuhteid tugevdada, et üheskoos saaks laulda ja palvetada ning et ka töisemad teemad käsitlemata ei jääks. Mervile oli see esimene kord EKNNi üritusest osa võtta. „Meelde jäi erakordselt sõbralik ja kristlik vaim, samuti ühine hool noortetöö edendamise pärast. Teise päeva lõpus hüvasti jättes ei tulnud meeldegi, et alles kaks päeva tagasi ei tundnud ma neist noortest peagu kedagi. Sellised kontaktid ja üritused on erakordselt olulised ja innustavad,” ütles Mervi.

Ühe uue initsiatiivina, mida sel korral Saaremaal arutati, võib välja tuua igakuise kirikuteülese noortesaate, mis alates sügisest Pereraadio eetris hakkab kõlama. Saatesse mahub erinevate kirikute, nende tõekspidamiste ja noorteürituste tutvustused, teinekord ka põnevad persoonilood. Kõik ikka selleks, et noored ja nende hääl kirikutes kenasti kuulda oleks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat