Euro-Aasia divisjoni president kutsub adventiste Ukraina pärast palvetama

Avaldatud 1.7.2014, allikas Adventist Review

Adventkoguduse Euro-Aasia divisjoni president kutsub kõiki adventiste palvetama rahu pärast Ukrainas ja innustab oma divisjoni koguduseliikmeid annetama nende inimeste toetuseks, kes on rahutuste käigus kaotanud oma vara.

President Guillermo Biaggi nimetas 28. juuni divisjoni palvepäevaks Ukraina pärast. Euro-Aasia divisjoni kuulub Ukraia, Venemaa, Afganistan ja veel 10 endise NSV Liidu riiki.

„Me palvetame taevase tarkuse pärast, et see juhiks riigijuhte rahumeelse lahenduse suunas,” ütles Biaggi möödunud nädalal. „Me soovime rahu, et inimesed ei peaks surema, nagu viimasel ajal on juhtunud.”

Vägivald on nõudnud juba sadade elu alates ajast, mil Ukraina endine president Viktor Janukovitš veebruaris võimult kukutati. Märtsis annekteeris Venemaa Krimmi ja venemeelsed äärmuslased on vallutanud Ida-Ukraina piirkonnad, nimetades need Venemaa aladeks.

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni hinnangul on Ida-Ukrainas tapetud 420 inimest, kaasa arvatud 9 Ukraina sõdurit, kes hukkusid allalastud Ukraina helikopteris möödunud nädala teisipäeval.

Biaggi rõhutas, et adventkogudus on otsinud selles olukorras rahumeelset seisukohta ega ole tekkinud konfliktis pooli valinud.

„See olukord on väga delikaatne, sest kaasatud on erinevad maailmavaated,” ütles ta. „Meie adventistidena ei ole poliitikasse kaasatud. Me palvetame ja austame mõlema riigi juhte, nagu on soovitatud Pühakirjas.”
Ta tsiteeris kahte kirjakohta: 1. Timoteose 2:1, 2, mis ütleb, et kristlased peaksid palvetama „kuningate ja kõigi ülemuste eest, et me võiksime elada vaikset ja rahulikku elu”, ja Roomlastele 13:1-6, mis ütleb, et „iga hing alistugu valitsemas olevaile võimudele”.

Teave selle kohta, kuidas rahutused piirkonnas on mõjutanud adventiste, oli esialgu napp. Euro-Aasia divisjoni asepresident Ivan I. Ostrovski, kelle haldusalasse kuulub infotalitus, ei soovinud üksikasju avaldada, soovides kaitsta poliitiliselt keerulistes oludes elavate inimeste heaolu.

Biaggi ütles, et kogudusel on kohustus aidata adventiste ja tuhandeid teisi, kes on nende rahutuste keskmes. Biaggi on palunud divisjoni adventistidel panna kokku annetused hingamispäeval, 5. juulil, et panustada ADRA fondi, millega abistatakse nii ukrainlasi kui venelasi, kes on oma kodust põgenenud kas Ukrainasse või üle piiri Venemaale.

„Me peame meeles pidama, et meil on põgenikke ka Venemaa poolel. Me soovitame inimestel järgida Kristuse eeskuju olla kaastundlik ja teha kõike head maailmale, mis seda vajab.”

ÜRO andmetel on oma kodust Ukrainas lahkunud 46 100 inimest, neist 11 500 Krimmist ja pea 34 600 riigi idaosast.

G. Biaggi pöördumise venekeelne tekst on siin

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat