Muudatused liidu pastorkonna töökorralduses

Avaldatud 7.6.2014, autor Ivo Käsk

28. mail kogunenud liidu nõukogu tegi sügisesse ulatuvalt mõned ümberpaigutused liidu pastorkonna töökorralduses.

Viimase kuu jooksul on olukord liidu pastorite tööülesannetes ning arvulises koosseisus mõneti muutunud: David Nõmmik on lahkunud tööle Balti Uniooni, Ivo Käsk on valitud liidu esimeheks, Jaanus-Janari Kogerman on lisaks liidu laekuritööle valitud ka peasekretäri ülesannetesse. Lisanduvalt soovib Ergo Naab teatava perioodi pühendada oma doktoriõpingutele, mis piirab tema võimalusi olla aktiivses täisajaga pastoritöös. Mõeldes pastorite kollektiivi kasvatamisele, on liidu nõukogul soov tööle võtta intern-pastorina Mairo Tutk. Strateegiliselt on soov keskendada erilisi pingutusi vähemalt viie aasta vältel Tallinnale, kui misjonilinnale.

Kõiki neid teadaolevaid asjaolusid arvesse võttes otsustas liidu nõukogu pastoritega läbi rääkides suunata Jaanus-Janari Kogermani 1. septembrist käesoleval aastal Tallinna I koguduse abipastoriks. Tallinna I koguduse pastoritööd jagavad seega 1. septembrist samas ka liidu ametnikena töötavad Ivo Käsk ja Jaanus-Janari Kogerman ning intern-pastor Mervi Kalmus.

Mõeldes sobivale tööpiirkonnale uue intern-pastori jaoks, kus oleks võimalik rakendada koostööd kogenuma mentoriga, otsustas liidu nõukogu Mairo Tutki suunata Kuressaare ja Haapsalu piirkonda. Kuressaare ja Haapsalu koguduste vastutava pastori ja mentori ülesandeis otsustas liidu nõukogu osalise töökoormusega palgata emeeritus-pastori Rein Käsu. Mõlemad mehed alustavad tööd 1. septembrist käesoleval aastal. Mairo Tutk ei ole meie liidu töötajate hulgas täiesti uus tulija, sest ta on varasemalt töötanud intern-pastorina Valga koguduses ning põgusalt ka Võrus.

Ergo Naab jätkab 1. septembrist käesoleval aastal osalise koormusega pastoritööd Viljandi koguduses.

Liidu nõukogu ootab lootusrikkalt üliõpilasi käesoleva aasta sügisel alustavale rakendusliku kõrghariduse õppekavale usuteaduses Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris. Nimetatud õppekaval alustab septembrist meie liidu ja seminari koostööna „adventteoloogiline“ ja adventkiriku tööks ettevalmistav lend. Sisseastumisdokumentide esitamise tähtaeg seminari on 25. august.

Vastuvõtuvestlus ja Piibli tundmise test on 26. augustil kell 11.00. Esimene õppesessioon 27.-29. augustil. Lähema info sisseastumise kohta leiab veebist aadressil www.kus.tartu.ee. Meie kirikuga koostöös toimuva programmi eripärade ja sellel õppima asuvatele üliõpilastele rakenduva õppemaksu kohta saab infot allakirjutanult telefonil 5545427 või e-posti aadressil ivo.kask@advent.ee.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat