"Tähendusrikas algus ja lootusrikas tulevik" Taanis

Avaldatud 18.2.2014, allikas TEDNews

Taanis korraldatud laiaulatuslike evangeelsete ürituste sarja (mille raames näidati ka Henry Stoberi loomisteemalist filmi ning korraldati loenguid kohalikes ülikoolides) lõpetuseks kutsuti Odensesse jaanuaris kahenädalast evangeelset seminari pidama Trans-Euroopa divisjoni evangelismitöö juht Janos Kovacs-Biro. Sihtgruppi olid kaasatud filmi auditoorium, teiste eelnenud ettevõtmiste käigus loodud kontaktid, seitsmenda päeva adventistidest koguduseliikmete abikaasad, kes ei ole koguduseliikmed, ning noored, kes kaalusid veel, kas otsustada Kristuse kasuks. Seminari eesmärk oli ehitada usku Jeesusesse ja kutsuda ristimise kaudu Teda järgima.

Vaatamata sellele, et välja jagati 10 000 lendlehte, seminari reklaamiti kolm korda ajalehes, kutsuti filmiseanssidel osalenuid ning anti kutsekaarte kõigile neile, kes olid osalenud mõnes evangeelses ettevõtmises, olid kõik seminaril osalejad juba varem kogudusega mingil moel kokku puutunud. Igal õhtul oli kohal 20 kuni 40 inimest, kellest viis ei olnud koguduseliikmed ja viis olid veel ristimata teismelised.

Seminaril oli 18 teemat, mille üldpealkiri oli „Tähendusrikas algus ja lootusrikas tulevik“. Kovacs-Biro rääkis Jumala lugu alates loomisest kuni Maa taasloomiseni, kattes seega adventkoguduse 28 põhitõde ning kutsudes eriliselt üles järgima seitsmenda päeva hingamispäeva ja tegema otsuse saada ristitud ning uurida veelgi enam Piiblit. Kovacs-Biro slaidiesitlused mitte ainult ei tekitanud väga head sidet kuulajaskonnaga, nii vanade kui noortega, vaid jätsid ka sügava vaimuliku mulje nii koguduseliikmetele kui külastajatele.

Seminari lõppedes otsustas enamus külastajaid hingamispäeva järgida; kaks inimest, kes olid juba varasemalt ristimisele mõelnud, otsustasid kogudusega ristimise kaudu liituda.

Kovacs-Biro seminar oli evangeelsete ürituste sarja lõppakord ning järelplaanid on ka juba tehtud. Piibliuuringute läbiviimine, kogukonnaga suhtlemine ning ristimisotsuste realiseerimine jääb Odense koguduse pastori õlule. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat