Ukraina adventistid jagavad poliitilise kriisi ajal lootusesõnumit

Avaldatud 4.2.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse korraldatud evangeelsete ürituste sari jätkub vaatamata üha süvenevale poliitilisele kriisile riigis.

Enam kui 150 kirjandusevangelisti, meditsiinimisjonäri ja pastorit on Kiievis selleks, et aidata katta selle elanike füüsilisi ja vaimulikke vajadusi. Projekt „Kiiev – lootuselinn“ pakub abi suitsetamisest loobumisel, alkoholismist vabanemisel, tervisliku toidusedeli väljatöötamisel, lapse sünnijärgse hoolitsemise õppimisel ja silmade tervishoius. Adventistid korraldavad kristliku muusika kontserte ning levitavad raamatuid ja kutseid edasiseks uurimiseks. Tervisebokse külastas tuhandeid inimesi ja sajad on kaasatud piibliuurimisse.

Adventkoguduse Ukraina piirkonna esimees Viktor Aleksejenko kutsub adventiste üles palvetama oma maa pärast ning vältima vaenulikkuse provotseerimist – nii tänaval kui sotsiaalvõrgustikes; Aleksejenko pani südamele, et adventistid ei kirjutaks vaenulikke kommentaare.

„Pigem julgustage inimesi konflikte rahumeelselt lahendama,“ ütles ta ja lisas, et adventistid peaksid leidma viise, kuidas väljendada oma tsiviil- ja sotsiaalset positsiooni seaduse piires ning inimõigusi austades.

Kuudepikkused meeleavaldused on viimastel nädalatel lõppenud protestijate ja politsei kokkupõrgetega. Protestijad nõuavad president Viktor Janukovitši tagasiastumist ning soovivad riigi tuleviku sidumist Euroopa Liiduga. Rahutused algasid novembris, kui president Janukovotš otsustas Euroopa Liidu pakettide asemel võtta vastu laenu Venemaalt.

Kohalike kogudusejuhtide sõnul ei ole vigastatute ega arreteeritute seas ühtki seitsmenda päeva adventisti. Jumalateenistused on toimunud ilma vahejuhtumiteta kõigis Kiievi 25 koguduses.

„Kiiev – lootuselinn“ kestab märtsi lõpuni ja selle kõrgpunktiks on 10päevane evangelismiseeria.

Ukrainas on pea 52 000 adventisti, kes peavad jumalateenistusi 900 koguduses ja 300 grupis.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat