Brasiilia camporee'l osales 35 000 noort

Avaldatud 27.1.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Lõuna-Amerika rajaleidjate camporee’l osales rekordiliselt 35 000 noort 12 rahvusest. São Paulo valitsusesindaja Geraldo Alckmin tervitas laagrilisi, kes olid pärit Lõuna-Ameerikast, Põhja-Ameerikast, Euroopast, Aafrikast ja Aasiast.

Rajaleidjate camporee on üks suuremaid üleilmseid projekte, milles on kaasatud vaimulik, sotsiaalne ning hariduslik eesmärk nii lastele kui noortele. Igal laupäeval ja pühapäeval saab kokku umbes 150 000 last ja noort vahemikus 10 kuni 15 aastat, et õppida erinevaid oskusi, alates esmaabi andmisest kuni selleni, kuidas metsikus looduses ellu jääda või kuidas keskkonda hoida.

Laagris pandi üles rajaleidjate ajaloo muuseum, kaubanduskeskus, toidukauplus, pagaritöökoda, suupistebaar, turvalisuse ning siseliikluse eest vastutas 500 inimest.

„Kõigi osalejate turvalisuse tagamine on väga mahuka struktuuriga töö,“ ütles ürituse peakorraldaja Udolcy Zukowski. „Me korraldame sedalaadi üritusi kord kümne aasta peale just logistika keerukuse tõttu. Rajaleidjate õpe on aga jätkuv projekt: igal laupäeval ja pühapäeval kogunetakse, et aidata lapsi ja noori hoida eemal ebasoovitavatest tegevustest. Me õpetame neile väärtusi, mille kohta loodame, et need jäävad püsima terveks eluks.“

Lisaks laagrilistele kohapeal sai osa võtta ka virtuaalsest camporee’st: võimalik oli vaadata otseülekandeid, saateid ning sotsiaalvõrgustike kaudu suhelda.

Laagri virtuaalne versioon ei olnud midagi, mida kommunikatsioonimeeskond oleks planeerinud. Lõuna-Ameerika koguduse digitaalse strateegia juht Rogério Ferraz ütles, et see mõte tuli spontaanselt nende rajaleidjate kaudu, kes veebi vahendusel laagris osalesid. „Esmane eesmärk oli hoida siintoimuvaga kursis neid rajaleidjaid, kes laagrisse tulla ei saanud, nii et nad saaksid ka veidi camporee’st osa.“ Camporee ülekandeid vaatas 97 riigist 80 000 inimest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat