Viljandi adventkogudus tervitas uut pastorit

Avaldatud 26.1.2014, allikas Meie Aeg

Viljandi adventkogudus tervitas möödunud hingamispäeval, 25. jaanuaril oma uut pastorit Jaanus-Janari Kogermani (pildid 2010. aasta peakoosolekust). Jumalateenistuse jutluse pidas Balti uniooni esimees Valdis Zilgalvis, kes valis lähteteksti Eliisa kogemustest (2. Kuningate raamatu 2. peatükk). Valdis keskendus Eliisa elu sellele seigale, kui ta võttis prohvet Eelija kuue ja jätkas tema tööd. Hingamispäeva jumalateenistusel osales ka Eesti liidu esimees David Nõmmik, kes lausus tervitussõnad ja tutvustas kogudusele uut pastorit. Kogudusepoolse tervituse andis edasi Viljandi koguduse vanem Mart Vari. Katrin Dreiling oli pidulikuks puhuks loonud 5. Moosese raamatu 28. peatüki õnnistusteosa põhjal laulu ning kandis selle ise ka ette.

Möödunud hingamispäeval jagati paljudes kogudustes Suure Lootuse projekti raames tõlgitud ajakirju Pääsetee ning Üheskoos ja raamatut „Elu täis rõõmu“. Pastor Jaanus-Janari Kogerman sõnas: „Oli meeldiv näha, teiste seas ka paljude vanemate koguduseliikmete entusiasmi erinevate misjonitöö võimaluste, ka Suure Lootuse projekti osas.“

Jaanus-Janari Kogreman kutsuti pastoritööle 2006. aastal ja juba toona oli kõne all, et töökohaks saab Viljandi, ent plaanid muutusid ja Kogerman suunati Põltsamaa ning Jõgeva adventkoguduste pastoriks. 2008. aastal kolis perekond Kogerman Haapsallu. Viljandisse tuldigi Haapsalu adventkoguduse juurest. Jaanus-Janari töötas aastatel 2010–2013 koguduste liidu peasekretäri ning laekurina, viimase kohuseid täitab ta praegugi. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat