Adventkoguduse liikmeskond ületas 18 miljoni piiri

Avaldatud 20.12.2013, autor Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusse, mis on üks kiiremini kasvavaid kristlikke liikumisi maailmas, kuulub nüüd üle 18 miljoni ristitud liikme. 30. septembri 2013. aasta seisuga oli koguduse arhiivi- ja statistikaosakonna andmetel koguduses 18 028 796 liiget. Hinnanguliselt osaleb hingamispäevastel jumalateenistustel iganädalaselt 25–30 miljonit meest, naist ja last. Kogudus ei risti beebisid ega väga noori lapsi, sellest ka erinevus koguduseliikmete ja jumalateenistustel osalejate arvudes.

30. oktoobril tõi peakonverentsi peasekretär G. T. Ng esile koguduse jätkuva kasvu. „Iga päev ühineb kogudusega 3052 inimest, igas tunnis ristitakse 127 inimest. Igas minutis kaks inimest, ja me täname selle eest Jumalat,“ ütles Ng koguduse juhtidele 2013. aasta aastakoosolekul.

Arhiivi- ja statistikaosakonna juhataja David Trim kommenteeris 18 miljoni piiri ületamist: „Selline kasv on rõõmustav, eriti ajal, mil paljud usuliikumised ei kasva. Me täname Jumalat, et ajal, mil poliitiline surve, usuline tagakiusamine kasvab, materialism ja ilmalikkus võtavad maad, kasvab liikumine, mis rõhutab lootust ning terviklikkust ning on nüüd ületanud selle statistilise piirjoone.“

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus rajati 1863. aastal, praegu on sel 112 kolledžit ning ülikooli, enam kui 1900 gümnaasiumi ja pea 6000 põhikooli. Kogudusele kuulub ka 172 haiglat, kus iga-aastaselt ravitakse üle 16 miljoni patsiendi. Koguduses töötab ka humanitaarabiorganisatsioon ADRA, korraldatakse evangeelseid üritusi ning töötab ringhääling, mis on keskendunud kolmeinglikuulutuse levitamisele ja Piibli selgitamisele.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat