ADRA selleaastane kingikataloog pakub erilisi jõulukingitusi

Avaldatud 13.12.2013, autor Adventist News Network

Adventkoguduse humanitaarabiorganisatsioon ADRA (Adventist Development and Relief Agency) soovitab jõuludeks kinkida naelu, köit ja matšeetet. Neile, kes soovivad midagi veelgi ebatavalisemat, soovitab agentuur lehma, kitse või mesilasi.

Kuigi need ei ole sellised kingitused, mida tavaliselt puu all kingipakist leitakse, võivad need muuta arenguriikide elanike elu, tagada pideva sissetuleku või toidulaua või selle, et lapsed saavad kooli minna.

Need kingitused leiab ADRA tänavusest Tõeliselt Kasulike Kingituste kataloogist, mis on kõigile kättesaadav siin.

„Tänavune kingikataloog on sinu võimalus kinkida midagi tõelist, mitte järjekordset vidinat, vaid midagi, mis muudab oluliselt kellegi elu,“ ütles ADRA arenguosakonna direktor Chris LeBrun.

Kataloogi kingitused on jagatud kategooriatesse nagu puhas vesi ja meditsiinitarbed või katastroofiabi ja orbude abistamine.

Üks võimalikest kingitustest on lehm, kelle saab kinkida perele, kus on pime laps. Riikides nagu Bangladesh võib pime laps olla pere jaoks majanduslik põnts. Kui see pere saab õpetada oma pimedale lapsele lehma eest hoolitsemist, annab see lapsele eesmärgi ning perele sissetuleku müüdud piima pealt. „Loomad on alati populaarsed,“ ütles ADRA kujundaja aastakataloogi kohta. „Üks minu lemmikuid on mesitaru, kuna ma kasvasin farmis ja ma olen alati tahtnud endale mesilasi,“ ütles ta, viidates kingitusele number 12. Kümme mesitaru annab arenguriigi perele piisava sissetuleku, et toita ära kogu pere, saata lapsed kooli ja tasuda meditsiiniteenuste eest.

Kingitus number 22 aitab HIV/AIDSi tõttu orbudeks jäänud lapsi sellistes riikides nagu Keenia. Paljud neist orbudest langevad diskrimineerimise ohvriks ja neil ei ole samu võimalusi kui nende eakaaslastel. See omakorda muudab nad kergeks saagiks kriminaalsele elustiilile või prostitutsioonile. Nende laste aitamine annab koolile vahendeid, et lapsed saaksid õppida.

Üks kategooria on tüdrukutele ja naistele. Kingitus number 14 aitab rajada turvamajade programmi, mis annab varjualust koduvägivalla ohvritele näiteks Rumeenias. Üks teine kingitus aitab kaitsta tüdrukuid seksuaalse ärakasutamise eest Indias ja tagab, et tüdrukud õpiksid koolis. Kingitus number 18 aitab päästa lapsi lapspruudi staatusest Ida-Euroopas ja Aafrikas.

Kataloogis on edulood eelmise aasta kingituste saajatest.

Lõuna-Aasia riigis Myanmaris on ühe programmiga aidatud lesknaisi, selle raames on 150 naist saanud endale kindla sissetulekuga töö. „Me valmistame kodus valmistoite, mille segame ise toormaterjalist kokku,“ ütles viie lapse ema, kohaliku ADRA töötaja Masanymint. „Nüüd saan ma anda oma lastele head sööki ja osta neile raamatuid, koolivormi ning koolivahendeid, mida nad vajavad.“

„ADRA teenib aastaringi pea 13 miljonit inimest enam kui 100 riigis,“ kirjutas ADRA president Jonathan Duffy kataloogi eessõnas, tänades sponsoreid. „Teie abi aitab meil viia inimesteni Jumala armastust ja abi, mida inimesed igas maailmanurgas iga päev vajavad,“ lisas ta.

Kui Rosemary Clary, Põhja-Carolina adventkoguduse liige USA-st, kataloogi oma e-postkastis nägi, tundis ta motivatsiooni panustada. „Lapsed naeratasid ja neil oli käes toit ja see tõi pisarad silma,“ ütles Clardy.

Möödunud hingamispäeval astus ta oma koguduse ette ja ütles: „Meile meeldib jõuluajal üksteisele kingitusi teha, kuid parim kingitus, mille me teha saame, on aidata teisi.“

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat