ADRA avas Albaanias uue tervisekeskuse

Avaldatud 3.12.2013, allikas TEDNews

5. novembril avas ADRA regionaalse projekti raames koostöös Euroopa Liiduga südamehaiguste ennetamise kliiniku, mis kannab nime Armasta Oma Südant. Kliiniku eesmärk on vähendada ja ennetada südameveresoonkonna haigusi Albaanias. Projekt sai Albaanias alguse 1997. aastal ja sellele pani aluse kuulus briti näitleja sir Norman Wisdom, projekt taaskäivitati 2010. aastal.

Lähitulevikus pakub ADRA tervisekeskus tasuta treeninguid, seminare ja kursusi kõigile Tirana elanikele, keskendutakse tervislikule elustiilile, stressi leevendamisele, kaalu vähendamisele ning südameveresoonkonna riskifaktorite jälgimisele. Pakutakse rehabilitatsiooni- ja füsioteraapiateenust ning meditsiinilist nõustamist.

Tervisekeskuse avakõne pidas riigi terviseministri asetäitja Milva Ekonomi, kes rõhutas ennetustöö ja teadlikkuse olulisust südameveresoonkonna haiguste ravis. Südameveresoonkonna haigused on Albaanias ja kogu maailmas surmapõhjus number üks.

ADRA Albaania on esimene mittetulundusühing, mis postkommunistlikus Albaanias loodi, täna on ta Albaanias väga hinnatud organisatsioon, tunnustatud valitsusorganisatsioonide ning kohalike võimude poolt. Tervisekeskuse kõrval viib ADRA Albaania läbi erinevaid projekte koostöös ADRA Austria ning USA ja Saksamaa osakonnaga.

ADRA Albaania praeguste ja tulevaste projektide kohta saab infot siit ja siit

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat