Kristlik raadiojaam Pereraadio tähistab 20. aastapäeva

Avaldatud 14.11.2013, allikas Meie Aeg

Kristlikule raadiojaamale Pereraadio pandi alus 1993. aasta suvel, mil Oleviste kirikusse Tallinnas hakati ehitama raadiostuudiot. Novembris alustas Tallinna Pereraadio saadete edastamist, jõulude ajal hakkas tööle Kuressaare Pereraadio ning 1994. aasta suvel ehitati valmis Tartu stuudio ja eetrisse läks esimene signaal. Tartus hakati saated regulaarselt tegema 1995. aasta veebruarist. Kunagise Tallinna, Kuressaare ja Tartu Pereraadio asemel tegutseb tänaseks Pereraadio nime kandev raadiojaam. Raadio peadirektor on Paavo Pihlak ja peatoimetaja Mare Pihlak, kes liitusid raadiotööga 1994. aastal. Saated on eetris ööpäevaringselt.

Pereraadio on tuttav kanal ka adventkoguduse liikmetele ning aja jooksul on saatejuhtide, toimetajate, sekretäride ja hommikuprogrammi juhtidena töötanud üsna palju adventkoguduse liikmeid. Esimene adventkoguduse kaastööline raadios oli Lauri Beekmann, kes alustas hommikuprogrammi toimetajana 18. jaanuaril 2000. aastal. Sama aasta sügisel alustati argipäevaõhtuse otsesaatega „Räägi minuga“. Aastate jooksul vedas Lauri erinevaid saateid: „Enne koitu“, "Minu muusika", „Heategu“, „Meil on see lootus“, „Rahusoov“, „Suvepilk“, „Vaade“.

Pereraadios on olnud tavaks, et kui hommikuprogrammi tegija soovib sellest osast loobuda, otsib ta kellegi, keda välja õpetada ja kellele teatepulk edasi anda. Pärast Lauri Beekmanni loobumist hommikuprogrammidest 2008. aastal hakkas esialgu hommikuprogrammi ja seejärel teisi saateid tegema Janne Kütimaa, kes on Pereraadio töötaja tänaseni. Janne on teinud ja toimetanud järgmisi saateid: „Teelised“, „Külalisestuudio“, „Monitor“, „Koolikell“, „Raamatutund“, „Minu muusika“, „Üheskoos“ ja lisaks neile toimetajatööd teiste saadete juures.

Pärast Janne Kütimaa loobumist hommikuprogrammidest tuli Pereraadiosse hommikutegijana Mervi Kalmus, kes samuti ei jäänud vaid hommikuprogrammi juhiks, vaid hakkas vedama saadet „Jututuba“, kus adventkoguduse noored mõtisklesid erinevatel teemadel. Mervi üks peamisi vestluspartnereid oli Kärt Vahtramäe.

Oma saadet on Pereraadios tehtud ka ilma hommikuprogrammist alustamata. Helis Rosin (toona Ust) koos Ardo Rosinaga kutsus ellu saate „Pusle“, mida pärast Helist vedas Laura Kangur, kes töötas ka raadio sekretärina. Sekretärina on raadios töötanud ka Pille Põldaru. Averonika Beekmann tegi saadet „Selle maa keel“, Anne Vahtramäe ja Karin Lukk vedasid „Naistejutte“, praegu käib teist hooaega Rain ja Kaie Siimu pereteemaline „Üheskoos“ ning viiendat hooaega saab kuulata aasta saatejuhiks valitud Eha Lobjaka saadet „Käsikäes“. Pereraadio on läbi aastate igal advendipühapäeval enne jõule teinud saadet „Advendisoov“, mille juhtideks on erinevate saadete tegijad ja raadio töötajad, nii saab „Advendisoovi“ kuulata ka sel aastal – kes ja millal saadet juhib, on veel teadmata, aga kindlasti võtab osa ka adventkoguduse liikmeid.

Kui praeguste noorte seas on neid, keda raadiotöö huvitab, siis võtke kindlasti ühendust peatoimetaja Mare Pihlakuga.

Pereraadio kunagisi ja praeguseid saateid saab järelkuulata Pereraadio veebilehel.

17. novembril algusega 17.00 toimub Tallinnas Oleviste kirikus Pereraadio 20. aastapäevale pühendatud tänujumalateenistus, kuhu on oodatud kõik endised ja praegused raadiotöötajad ning raadiokuulajad. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat