Eha Lobjakas valiti Pereraadio aasta saatejuhiks

Avaldatud 27.10.2013

Juba teist korda valib Pereraadio hooaja  parima vabatahtliku saatejuhi, kes on paistnud silma ustavuse, järjekindluse ja kohusetundlikkusega. Tänavu septembris otsustati tunnustada Tallinna I adventkoguduse hingamispäevakooli juhti, sarja „Käsikäes“ saatejuhti ja toimetajat Eha Lobjakat. Eelmise korral pälvis parima vabatahtliku autori tiitli muusika ja Iisraeli saateid toimetav Margit Prantsus, kes on kaastööline  Pereraadios kui ka Raadio7-s.

Eha Lobjakas alustas sarjaga „Käsikäes“  2008. aastal . Sellele eelnesid palved, otsingud ning soov raadiotöös kuidagi kaasa lüüa. Idee sündis pärast ajakirja Meie Aeg toimetuse nõupidamist 2008. aasta mais, kui Eha võttis enda kanda Kogemuste kotikese rubriigi. Teel Türilt Tallinna saigi Eha südamesse kutse teha praktilisele kristlusele orienteeritud raadiosaadet. Alustada aitasid toona Pereraadios töötanud Lauri Beekmann ja Janne Kütimaa. 

Saatetunnis „Käsikäes“ jagavad kristlased oma kogemusi ning palvevastuseid. Sagedasemad stuudiokülalised on olnud Jana Rosin ja Arved Lint, viie aasta jooksul on kogemusi jaganud paljud teisedki. Helipuldi taga on kõik need aastad toimetanud Viljar Saar (pildil vasakul, paremal on Miikael Volkonski, üks saatekülalistest).

Pereraadio peatoimetaja Mare Pihlak kirjeldab Eha Lobjakat väga ustava töötegijana. „Kuna Eha ei saanud septembris hooaja alguse koosviibimisele tulla, siis andsime talle kingituse üle alles nüüd,“ ütles Pihlak. (Kingitus ja tänusõnad anti Ehale üle reedel, 24. oktoobril.) Nõnda oligi see tunnustus teada kõigile peale Eha enda. „See oli minu jaoks täielik üllatus. Olin selleks ette valmistamata. Eks me ikka vaja tunnustust, aga minu jaoks on suurim tunnustus see, mille Jumal annab – et olen teinud Tema tahet. Siis on süda rahul,“ sõnas Eha.

„Käsikäes“ on olnud eetris viis aastat, alustati kuuendat hooaega. Eha  sõnul ei ole ta teinud ühtegi saadet kohusetundest, kõik on sündinud Jumala juhtimisel ja palvevastusena. Eha ütles, et viis aastat raadiokogemust on teda palju mõjutanud, nii vaimulikult kui ka raadiotöö köögipoole tundmises. „Jumal on alati juhtinud nii, et minu ettevalmistatud tekst läheb kokku saatekülaliste jutu ja kogemustega. Mul ei olnud aimugi, et tunnise saate toimetamine võib võtta 5-6 tundi aega,“ nentis aasta parimaks vabatahtlikuks töötegijaks tunnistatud  Eha Lobjakas, kes toimetab kõik oma saated ise.

„Käsikäes“ on Pereraadio eetris üle nädala neljapäeviti kell 19, kordus järgmisel päeval kell 13 ja Keskööprogrammis järgneval teisipäeval kell 24. Saateid saab järelkuulata siit.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat