Ettevalmistused 2014. aasta Camporee'ks Hollandis

Avaldatud 26.9.2013, autor Andres Ploompuu

Viibisime Ivoga 22.–25. septembrini Hollandis Ommenis, kus toimub järgmine rajaleidjate Camporee. Sellele koosolekule olid kutsutud kõikide Trans-Euroopa divisjoni kuuluvate unioonide esindajad, kes on seotud rajaleidjate töö koordineerimisega. Kohal oli nii uniooni noortejuhte kui ka rajaleidjate juhte. Kahepäevast koosolekut juhatas TEDi noortejuht Paul Tompkins.

Kohtumine toimus tulevase Camporee territooriumil, millega meil kõigil oli võimalik põhjalikult tutvuda. Teisipäeva õhtuks oli paika pandud Camporeele tulevate esinduste (unioonide) laagripaikade asetus. Ka Balti unioonile eraldati kolm laagriplatsi, mille me Ivoga üle vaatasime. Seekordsed laagriplatsid asuvad metsas ja neid ühendavad jalutusteed.

Tulevase Camporee peakõnelejaks on valitud ülemaailmse rajaleidjate liikumise juht Jonatan Tejel (World Pathfinder Director). Laagri teemaks on valitud: More to Explore. Selle teema lahtikirjutamisega tegeles nõupidamisel kolm töörühma: tegevused (Activities), sündmused (Special Events) ning ülistus (Worship).

Laagri organiseerimisega seotud valdkonnad ja vastutusalad on unioonide vahel ära jagatud. Näiteks turupäeva ning "Getting to know you" programmi eest vastutavad Soome rajaleidjad. Avamistseremoonia eest vastutavad hollandlased, lõputseremoonia on brittide teha jne. Esmakordselt on ka Balti uniooni hallata/juhatada usaldatud Camporee tegevuste (Activities) valdkond. Tundub, et seekord jääb see Eesti rajaleidjate juhtida. Seega, meil lasub kohustus organiseerida kogu laagri vältel umbes 50 tegevuse koordineerimine, mida erinevad rajaleidjate klubid kogu Trans-Euroopa divisjonist on kokkuleppeliselt ette valmistanud. See on suur vastutus ning samas ka võimalus meie rajaleidjaid ja rajaleidjate juhte heast küljest näidata. Võetud kohustus eeldab aga tõsist ettevalmistustööd juba praegu.

Hollandis veedetud päevade jooksul käsitleti laagri korraldamisega seotud logistilisi küsimusi (tulijate arv, parkimine, toit, laagriplatside asetus, eelarve) kui ka programmi. Kohtusime ka kohaliku laagri korraldusmeeskonnaga, kes on juba suure töö ära teinud ning kes vastutavad eelkõige kõige olulisemate logistiliste valdkondade eest.

Kohtumine oli meeldiv ning sisutihe. Loodan, et varsti saame ka Eestis Camporee-teemalise veebilehe üles ning alustada peagi eelregistreerimisega, sest selliste suurürituste korraldamine eeldab põhjalikku ja varajast ettevalmistust. Hollandi Camporee tõotab meie rajaleidjatele erakordset elamust, sest oleme otseselt seotud selle organiseerimisega.

Eelmine rajaleidjate Camporee toimus 2010. aasta juuli lõpus ning augusti alguses Soomes Keuruus, kuhu tuli kokku üle 2000 rajaleidja, nende seas 70 Eesti rajaleidjat.

Järgmine TEDi Camporee toimub järgmise aastal, 29. juulist 5. augustini Ommenis Hollandis, kuhu loodame minna veelgi suurema esindusega. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat