Lasteorkester pani Türil viimase suvepäeva särama

Avaldatud 22.9.2013, allikas Meie Aeg

Sellest ei olnudki nii ammu, kui lasteorkester oma praeguses koosseisus esimest korda üles astus – 2. juunil Pärnus laste laulupäeval. Sealt hakkas idanema idee lapsi kuidagi koondada ja üheskoos pilli õppida. Nii korraldasid ärksad lapsevanemad ja dirigent Raeli Florea juulis Põltsamaal kolmepäevase pillilaagri, mille raames esineti oma paladega paralleelselt toimunud seenioride laagris. Üsna varsti pärast seda kutsuti juba Põltsamaa aastapäevale ja siis Tallinnasse tarkuspäeva tähistama. Eile, suve viimasel päeval, said lasteorkestri lapsed taas kokku, et Türi adventkoguduses jumalateenistust rikastada ning hiljem koos hingamispäeva nautida.

21. septembril oli Türi kirikusaal täis laste askeldamisi ja muusikat ning laulu. Pastor Olavi Laur pidas jutluse sellest, kuidas muusika puudutab inimeste hingekeeli, nii et selle tagajärg on helisev ja Jumalat austav süda ning meelsus. Jumalateenistuse lõppedes kinkisid orkestrandid esimese hooaja tänutäheks oma dirigendile kõigi nimedega allkirjastatud kaardi ja paberist volditud lille.

Jumalateenistuse järel said lapsed suures kirikuaias joosta ja mängida. Pärast kehakinnitust jalutati üheskoos Eesti Ringhäälingumuuseumi, et salvestada ajalooarhiivide tarvis koos väikeste muusikutega lasteorkestri esimese hooaja meenutusvideo, mille kõik lapsed endale plaadile salvestatuna mälestuseks saavad. Meid ootas muuseumi juhataja Juhan Sihver, kelle õpetussõnade saatel lapsed paarikaupa kunagise „Aktuaalse kaamera“ taustal oma instrumendist, muusikast, lasteorkestri tegemistest ja tulevikuplaanidest rääkisid. Saate jaoks andis intervjuu ka Raeli Florea, kes on orkestri toimimiseks väga palju tööd teinud ja energiat kulutanud.

Kui saade linti võetud, asutati üheskoos Kurgjale, kus saime näha hobuseid, lehmi, jäneseid, vanu põllutööriistu; seal sai ka väga valjuhäälse külakiige peal kiikuda. Üks väike viiulimängija võrdles kiige halinat viiuliõpingute algaja poognatõmmetega. Hingamispäeva viimaste tundide sees korraldati Kurgja kuldsete kaskede all ka piknik.

Orkestritöö on käima lükatud ja ehk innustab see ka teisi tulevasi muusikuid pilliõpingute harjutustundidel. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat