2013. aasta laagrisuve viimane laager

Avaldatud 24.8.2013, allikas Meie Aeg

Tänavusele laagrisuvele pani punkti 20.-22. augustil toimunud AKELi tööliste laager Ida-Virumaal Niinsaare puhkekeskuses. Selle laagri eesmärk on anda pastoritele aega koos olla, mõelda oma sihtidele ja seada uusi ning saada koosolemisest ning –mõtisklemisest innustust uueks tööaastaks.

Laagrikohaks oli sel aastal valitud puhkekoht kauni Niinsaare järve kaldal Ida-Virumaal. Esimese palvuse pidas Jõhvi adventkoguduste pastor Viktor Nõmmik. Seejärel paluti pastorid ühte ruumi arutama oma eesmärkide ning nende saavutamise meetodite üle ning pastorite abikaasad teise ruumi mõtisklema, missugune on või peaks olema pastori abikaasa roll koguduses.

Uue päeva hommikupalvusel kutsus AKELi uus noortejuht ning Võru koguduse pastor Andres Ploompuu osalejaid avatusele ja üksteise nägemisele. Pärast metsaradade avastamist oli kavas pühaõhtusöömaaja teenistus, mille kõne pidas AKELi sekretär ja Tartu koguduse pastor Ivo Käsk. Alandusteenistuse lõppedes seisid pastorid ja liidu töölised ühises ringis, et mälestada Kristuse surma. Kolmapäeva päikeseloojangu ajaks olid kõik laagris osalenud pastorid, keda oli kokku 12, rääkinud adventistlikust identiteedist: milles see nende jaoks seisneb ja kuidas nad seda identiteeti oma kõnedes edasi annavad. Keskseks mõtteks identiteedi väljendamisel kujunes arusaam pühamust kui patu lepitamise ja Jeesuse ülempreesterliku töö võrdumist.

Neljapäeva hommikupalvuse pidas Tallinna I koguduse pastor ja uus hingamispäevakooli osakonna juht Toivo Kaasik, kutsudes halastaja samaarlase tähendamissõna varal üles abistama seal kus vaja. Pärast seda kuulutati laager lõppenuks ning oma esimese töökoosoleku pidas koguduste liidu uus nõukogu. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat