Hommikvalve 2015

Avaldatud 13.5.2013

Adventkoguduse Eesti liidu juhatus on vastu võtnud otsuse, et 2015. aastal ilmub taas meie oma koguduseliikmete mõtete ja kogemustega hommikvalveraamat. Eelmine sarnane kandis pealkirja „Imed hommikusöögiks“ ja see anti välja 2010. aastal. Toonasesse rohekaanelisse raamatusse sai väga palju isiklikke, ent samas teisigi kõnetavaid kogemusi, mõtteid, luuletusi, tähendamissõnu, mida on aeg-ajalt huvitav uuesti üle lugeda.

Kuigi praegu tundub aasta 2015 väga kaugel olevat, vajame hommikvalveraamatu ettevalmistamiseks ja tekstide kogumiseks ning toimetamiseks aega. Seepärast kutsun teid juba praegu üles mõtlema, mida sooviksite seekord jagada. Tekstide saatmise tähtaeg on 1. september 2013. Ehk leiad sumedal suveõhtul või kargel päikesetõusuhommikul aega oma mõte kirja panna – sügisel uute toimetuste ja askelduste keskel kahaneb aeg niikuinii arusaamatu kiirusega. Pikkadel suvepäevadel on ehk kergem leida hetk, mil laagerdunud mõte kirja panna.

Teksti juhtsalm võta palun mõnest evangeeliumist – kogu raamat tuleb seekord evangeeliumide-keskne. Teksti pikkus on maksimaalselt 200 sõna (vähem võib olla, rohkem mitte), see on arvutikirjas umbes pool lehekülge. Enda teksti lõppu võid lisada üleskutse või väikese palve, mis haakub sinu mõtte sisuga. Muidugi võid saata ka rohkem tekste kui ühe. Kui sul on kuupäevaeelistus, palun märgi see ära.

Aegade jooksul inimesi kirjutama paludes olen kogunud erinevaid äraütlemisi, võitjaks on „ma ei oska kirjutada, juba koolis ei osanud“. Ma tahan kõigile südamele panna, et kõige olulisem ei ole praegu veatu õigekiri või kirjanikele omased keerulised laused. Eesmärk on panna kokku mõtete ja kogemuste raamat, mis aitaks üles ehitada, innustaks uue päeva hakul või paneks mõtlema enne teki alla pugemist. Kui sul on mõte, aga oled miskipärast veendunud, et sa ei oska kirjutada, siis kirjuta ikka.

Saada oma kirjutis aadressil abeekmann(ät)gmail.com või Marjamaa 2 Türi 72214.

Averonika Beekmann
HV 2015 koostaja

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat