Püsiv lootus Tema veres

Avaldatud 15.11.2012, allikas Meie Aeg

Häbistatud nii paljude vigade pärast, ja iga süü püsimine nõnda, et näib, et ei saagi sellest lahti. Iga päev me langeme ja kui me ükskord oleme end korda saanud, teeme ikka jälle sama vea, tahtes midagi enamat, otsides mingit vähest meelelahutust, mis võiks täita sisemist tühjust ja mahajäetust, midagi, mis rahuldaks meie vaimu, hinge ja lihalikku loomust. Ent kõik see pöördub meie vaimu hävitavaks, Jumala templit rõhuvaks depressiooniks.

Nii kui ma langesin, tõstis Jeesuse Vaim mind üles, andes teadmise Tema andestuse kindlusest, Tema lõppematust armastusest. Tema armu all, Tema halastuse imedes ja Tema kallis vastuvõtus, olen ma tunnustatud just nii, nagu ma olen. Just nagu ma olen. … Kes mõistab seda? Ma ei mõista iseennastki lõpuni.

On vaja teha otsus käia õigel teel, hoida end Jeesuses, mitte vaadata taha, hoida oma silmad, meel ja vaim Jeesusel ja Tema armastusel. See on otsus! Meil on vaja Tema abi; me vajame iga päev Jumalalt nii palju – mitte ainult arusaamist Tema armastusest, vaid ka jõudu võitmaks kuri ära heaga, täita iga tühemik ja vajadus Tema poolt, panna lihalikud igatsused kõrvale ja salata end, iga päev puhastada oma meeli Tema Sõna läbi, ja kuulata Tema tasast häält.

Aga isegi praegu, sellisena nagu me oleme, võtab Ta meid vastu ja annab andeks. Temas on halastus. Just nüüd Ta vabastab, viskab iga koorma meresügavusse ja teeb võimalikuks alustada uhiuue päevaga, uhiuuel teel. Just praegu annab Ta meile uue võimaluse Teda tunda, olla Tema läheduses, olla need, kes me peamegi olema – lihtsalt Tema lapsed, kes ülistavad Teda. Me oleme õnnistatud. Hüüdkem Tema nime – ja usaldagem. Ära vaata määrdunud plekkidele; ära vaata pimeduse auku või eksisammudele või kurbadele vigadele. Vaatle hoopis Tema armastust, vaata Tema silmadesse, keskendu Tema armastusele ja tunne seda iseendas. Ta otsib su vaimu ja sa tunned kahetsust, ja Ta peseb sind oma verega ja teeb iga päev su puhtaks.

Nüüdsest alates me otsime ennekõike Tema riiki. Me leiame selle ja ootame seda ja räägime sellest igaühele. See on tee mis, olles puhtaks saanud Tema veres, viib pääsemisele.

“Kas te ei tea, et ülekohtused ei päri Jumala riiki? Ärge laske endid petta. Ei hoorajad, ei ebajumala kummardajad, ei abielurikkujad, ei homoseksuaalid, ei pedofiilid, ei vargad, ei ahned, ei joodikud, ei pilkajad, ei väljapressijad päri Jumala riiki. Ja sellised olid mõned teie seas. Aga te olete puhtaks pestud, olete pühitsetud, olete õigeks saanud Issanda Jeesuse Kristuse nimes ja meie Jumala Vaimus” (1Kr 6:9-11). 

Rosse Mesa Diaz, kliiniline psüholoog

Ajakirjast Adventist World tõlkinud Kalev Orgla

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat