Papua Uus-Guineas ristiti ühe päevaga tuhandeid uusi adventiste

Avaldatud 12.9.2012, allikas Adventist News Network

Ühe evangeelse kampaania raames ristiti Papua Uus-Guineal 4500 kuni 5000 inimest.

Koosolekute sarja viimasel teenistusel Port Moresbyl osales üle 100 000 inimese. Nii suur arv viitab sellele, et koosolekule tuli peaaegu pool selle linna elanikest.

Organisaatorite sõnul oli tegemist ajaloo suurima rahvakogunemisega, kus kuulutati inglise keeles adventistlikku õpetust. Jutlustajaks oli veteranist adventkoguduse evangelist John Carter. Tegemist oli kaugelt kõige suurema kuulajaskonnaga, kellele ta oma 50-aastase karjääri jooksul on jutlustanud. Rahvahulk oli nii suur, et nad ei mahtunud ära Sir John Guise staadionile, mis on kohalik jalpallistaadion. Õnneks oli aga võimenduse süsteem nii hea, et tuhanded inimesed said koosolekust osa ka väljaspool seistes või oma autodes istudes.

Altarikutsele vastas nii palju inimesi, et kõigi ristida soovijate jaoks oli raske leida pastoreid. Appi kutsuti ka selles liidus mittetöötavad ordineeritud pastoreid. Kokku oli ristimas 50 pastorit. Pea 5000 inimest seisis vees, et saada ristitud.

Nii nagu oli üsna keeruline hinnata, kui palju osales täpselt koosolekutel, ei suudeta ka täpset ristitute arvu nimetada. Pastorid nimetasid, et nad ristisid igaüks umbes 100 inimest. See viitab 5000 ristitule.

Evangeelse sarja viimasel koosolekul, mis järgnes kuus tundi peale ristimisteenistust, avaldas veel 3000 inimest soovi saada ristitud ja nemad ristitakse hiljem.

“Meil oli imeline, õnnistatud hingamispäev,” ütles Cameron Wari, kes on vastutav evangeelsele seeriale järgnevate tegevuste eest. “Kõiki uusi liikmeid tervitati kogudustes.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat