Raamatukogemus ehk tee raamatute raamatu juurde

Avaldatud 22.8.2012, allikas Meie Aeg

1982. aastal põhikooli lõpetamisel kinkis klassijuhataja mulle Lion Feuchtwangeri raamatu „Juudi sõda“. Tol korral jäi see raamat lugemata. 1985. aastal, kui lõpetasin keskkooli, kinkis sama õpetaja mulle selle sarja teise raamatu, „Pojad“. Seegi raamat jäi riiulisse. Lõpetanud 1987. aastal mesinduse eriala ja asunud tööle mesinikuna, jäi mul talvel rohkem aega raamatute lugemiseks. Hakkasin lugema raamatut „Juudi sõda“, mille tegevustik keskendub I saj Palestiinas puhkenud Rooma ülemvõimu vastase ülestõusu ümber. Lugu haaras mind ja alustasin sarja teise raamatu lugemist. „Pojad“ on jätk raamatule „Juudi sõda“ ja jutustab Josephus Flaviuse elust pärast ülestõusu nurjumist. Soovisin teada, mis saab edasi. Läksin raamatupoodi ja ostsin kolmanda osa, „Saabub päev“.

Nende raamatute lugemise ajal kohtusin esimest korda elus adventusklikega, kes hakkasid mulle Piiblist rääkima. Tol korral leidsin ühiseid jooni loetud raamatute ja Piibli vahel. Võtsin kätte ja hakkasin Piiblit lugema. Jumala tõed hakkasid Püha Vaimu läbi jõudma minuni. Näiteks Aabrahami loo kaudu mõistsin, kuidas Jumal armastuses andis meile oma ainusündinud Poja. See Jumala armastuslugu inimeste vastu muudab meid ning on palju sügavam ja kõrgem, kui me suudame mõista ja aru saada. Kui Kristus on usu kaudu meie südames, siis võime ära tunda Tema armastuse.

Kõige paremini saame õppida Tema armastust meie vastu Piiblist. See on raamatute raamat minule ja ma usun, et ka sinu jaoks, kallis lugeja.

Lõpetasin kaks aastat tagasi piibliaasta lugemise ja mõtlesin, mida uuel aastal lugema hakata. Möödus esimene jaanuar, teine ja kolmaski päev. Siis otsustasin, et hakkan uuesti piibliaastat lugema. Kui ma võtsin Piibli, siis ei lugenud mina, vaid Jumal luges mulle. See oli eriline kogemus, mida on raske sõnadesse panna. Kutsun sindki üles lugema kolm peatükki argipäeviti ja viis peatükki hingamispäeval ning Piibel saabki aastaga läbi loetud.

Need on erilised hetked, mil kummardud Jumala ette palvesse, et paluda õnnistust Tema Sõna lugemiseks. Lugemise ajal räägib Jumal sinuga. Loe ja sa avastad, et need on õnnelikemad hetked sinu päevas! Me kõik vajame Jumala ligiolekut, et elada. Väga hästi on öelnud Ellen White meie hommikvalve raamatus „Pilk ülespoole“: „Jumala Sõnas on meie elukindlustuspoliis. Jumala Poja liha süüa ja Tema verd juua tähendab uurida Sõna ja rakendada seda Sõna ellu kuuletudes kõikidele selle nõuetele. Need kes saavad niimoodi Jumala Pojast osa, saavad osa jumalikust loomusest ja on üks Kristuses.“

Õnnistusi lugemiseks!

Aivar Jallai

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat