Adventkiriku meediakeskus laiendab Venemaal tegevust

Avaldatud 2.12.2010, allikas Adventist News Network

Kus kunagi levis nõukogude propaganda, tähistas nüüd adventkirik 20 aastat kestnud meediakeskuse tööd. Sajad adventistid ja usklikud teistest protestantlikest kogudustest, valitsuse esindajad ja meediatöö juhid kohtusid kogudusele kuuluvad Zaokski Ülikoolis Moskvas, et tähistada Lootuse Hääle keskuse mõju Euro-Aasia piirkonnale.

Tähistamine järgnes aasta pärast seda, kui Vene parlament andis Lootuse Häälele panuse eest ühiskonnale sotsiaalselt teadliku ettevõtte auhinna - see oli esimene religioosne organisatsioon, kes sellise tunnustuse osaks sai.

Raadiotöö on oluline sellele regioonile, ütles Lootuse Hääle director Sergei Kuzmin. Euro-Aasia ulatub üle 11 ajavööndi ning hõlmab kuut 10/40 akna riiki, piirkonnas, kus elab umbes kaks kolmandikku maakera elanikkonnast ning kelle seas vaid 1% on kristlased.

“On võimatu jõuda igasse isoleeritud külla, kuid raadiol ei ole piire,” rääkis Kuzmin. ”Raadio suudab evangeeliumiga jõuda kõige kaugematesse piirkondadesse.”

Meediakeskuse tegutsemise ajal saabunud üle miljoni kirja ja paki jutustavad kuulajate lugusid tervest Euro-Aasia piirkonnast. Osa on pärit eakamatelt, koju aheldatud kuulajatelt, kes leiavad lohutust osadusest mõttekaaslaste kristlastega.

Üks venelasest kuulaja kirjutas, et ta tundis sundi kirikus käia, kuid leidis, et õigeusukiriku teenistused, mis viidi läbi vana-slaavi keeles, olid tühjad ja võõranduvad. ”Selged ja veenvad” adventraadio programmid andsid talle aga isikliku ja arusaadava ühenduse Jumalaga.

Keskendudes programmile, mille eesmärgiks on tugevdada perekondi ja innustada tervislikule elule, alustas 1990. aastal Lootuse Hääl 20-minutilise ülekandega kodustuudiost, saades sellega esimeseks religioosseks raadiojaamaks, mis jõudis eetrisse aasta enne Nõukogude Liidu kokkuvarisemist poliitilise ebastabiilsuse perioodil.

Nüüd jõuab Lootuse Hääl Moskva lähedalt Tulas asuvast stuudiost kuulajateni läbi 1000 erineva raadiojaama. 1994. aastal laiendas meediakeskus oma haaret, hakates igapäevaselt tootma ka mitu tundi telesaateid.

Kuzmin selgitas, et 24/7 telekanal – Lootuse Hääle TV Venemaal – on plaanimisel. Plaanides on ka raadioprogrammi arendada podcastimise kaudu. Advent Maailmaraadio (AWR) Euroopa piirkonna direktor Tihomir Zestic ütles, et AWRi podcastide kuulajaskond antud piirkonnas aina kasvab.

“Need ei ole inimesed, kes satuvad meie lehele ja liiguvad kohe edasi, nad ei ole ka sellised, kes laevad alla ühe saate ja ei tule siis kunagi enam tagasi,” selgitas ta. ”Need on inimesed, kes ootavad iga uut saadet.”

"Lootuse Hääle raadioprogrammil on tulevikku ka internetis," ütles Kuzmin. Aga kui meediakeskus võtab omaks uue tehnoloogia ja laiendab oma missiooni, jääb peamine, raadiotöö, ikka endiseks.

“Me oleme rõõmsad selle uue tehnoloogia üle, kuid raadio töötab ikka,” ütles Zestic. ”Tehnika on juba üleval ning enamus meie kirjaliku piiblikursuse õpilastest on leitud läbi raadiokontakti.”

"Kirjalikus piiblikursuses osaleb hetkel umbes 60 000 inimest. Igal aastal liitub sellega umbes 3500 uut õppijat," ütles Kuzmin.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat