Seeniorid kinnitasid usku Kristuse tagasitulemisse

Avaldatud 15.7.2010, allikas Meie Aeg

Sel nädalal kogunesid adventusklikud juba neljandat suve järjest seenioride laagrisse, et kohtuda vanade sõpradega ning kinnitada oma usku Kristuse tagasitulemisse.

Viktor Noginovski eestvedamisel ja perekond Noorkõivude vastuvõtmisel Olustveres korraldatud laager kandiski sel korral pealkirja “Ma näen – Kristus on tulemas!”. Seenioride laagris on saanud tavaks, et külalisi on nii Soomest kui ka Lätist ning sel korral ka veel Taanist. Külalised said kõik ka sõna, tuues Eesti seenioridele kosutavat külakosti. Samuti ei ole laagriliste keskmine vanus üldse eriti kõrge, sest rohkete laste hulk tõmbab selle üsna alla. Nii oli laagris ka rohkelt nooruslikku mängu ja rõõmu.

Kolmapäeva päevasel teenistusel kõneles hiljuti ülemaailmse adventkiriku peakoosolekult USA-st Atlantast naasnud Adventistide Koguduste Eesti Liidu peasekretär David Nõmmik. David jagas uudiseid tehtud otsuste kohta ning vastas laagriliste rohketele küsimustele. Inimesi huvitas muidugi uue kiriku presidendi Ted Wilsoni isik, keda David ka lühidalt tutvustas ning rääkis tema Atlantas peetud sõnavõttudest, milles ta rõhutas äratuse ja reformatsiooni tähtsust.

David tuletas ka meelde, et sel sügisel tähistab adventliikumine 150. aastapäeva ning küsis rahvalt, kas tegemist on pika ajaga. Osa vastas, et see on vägagi lühike aeg, kuid teised lisasid, et kaugelt liiga pikk, sest Kristus oleks võinud juba ammu tagasi tulla. Mitmed tõdesid, et nad ei oleks mingil juhul uskunud, et nad nii vanaks elavad, kuid samas kinnitasid oma usku, et Kristuse tulemine on lähedal ning järelikult on armuaja pikenemine olnud vajalik meie endi pärast.

Koguduse karjasena väljendas David ka ühte kartust. Nimelt juhtis ta seenioride tähelepanu sellele, et on oht jääda seisma pühitsuselus ning oma iseloomu arenemises. Kui me aastaid ja ehk isegi aastakümneid oleme ikka hädas ühtede ja samade iseloomuvigadega, ei ole me andnud ruumi Jumalale meie sees töö tegemiseks.

Laagris oli veel rohkelt palvet ja muusikat, piibliviktoriine ja tunnistuste jagamisi. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat