Pilistveres toimus üle-eestiline adventseenioride laager

Avaldatud 23.7.2009, autor Hele Kulp

20.-22. juulini toimus Pilistveres pastoraadihoones adventseenioride laager. Adventkoguduse eakad Eestimaa mitmetest nurkadest kogunesid laagrit pidama juba kolmandat suve. Varem on laagrid olnud Võru Kubijal ja Olustveres.

Seekord oli registreeritud laagrist osavõtjaid 105, lisaks veel paarkümmend külalist. Kaugeimalt tulijad olid Soomest ja Lätist. Lätist tõi külakosti kuulamiseks pensioniealine pastor, Ojars Inzenbergs, kes on ühtlasi ka Läti Piibliseltsi esimees.

Nooremaid külalisi üllatas, kuidas vanemaealised laagrilised suutsid vastu pidada ülitihedale laagri programmile. Kolme päeva jooksul tutvuti kohaliku ajalooga, vaadati slaidiprogrammi ja videot, kuulati looduse- ja terviseteemalisi ettekandeid, võeti mõõtu viktoriinis ning pühenduti Jumala Sõnale ja palvele.Igal võimalusel lauldi, mängiti pilli ja lauldi jälle. Ühistel söögiaegadel ning lõkkeõhtutel tervitati vanu sõpru ja tutvuti uutega. Juttu jätkus kauemaks.

Laagri lõpetamisel ei tahtnud spontaansed tänusõnad lõppeda. Tänati Jumalat, korraldajaid ning iga osavõtjat, kes oma panuse oli andnud. Sära silmades, hingelt nooremate ja rõõmsamatena mindi laiali, südames soov järgmisel aastal jälle kohtuda.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat