Rakveres toimus Laste laulupäev

Avaldatud 8.6.2009, allikas Meie Aeg

7. juunil kell kaks päeval tervitas EELK Rakvere Kolmainu kirikusse sisenejaid mudilaskoor lauluga: „Tere, hommik, tere, päev, tere, tuba, mänguaed, tere, suur ja väike sõber, tere, Isa taevane...“ – Rakveres toimus Adventistide Koguduste Eesti Liidu iga-aastane Laste laulupäev. Kontserdile eelnes hommikune lauluharjutus, kohtumine vanade ja uute sõpradega ning ühine lõunasöök Rakvere adventkirikus.

Huvilised, kes olid enne kontserti juba kirikus, said osa väga vahvast ekskursioonist kirikutorni, kuhu viisid väga kitsad kivitrepid. Kõrgel Rakvere linna kohal näidati vanu kelli ja lastel oli võimalus üleval tornis ka kirikukellade kaikuvat heli kuulda.

Rakvere suures kirikus tervitas kõiki kohelatulnud kirikuõpetaja Tauno Toompuu, rääkides, et just 7. juuni on kirikukalendris kolmainupäev ja see on parim aeg olla Kolmainu kirikus.

Laste laulupäeva laulude sõnad ja noodid olid kogudustesse laiali saadetud juba paar kuud enne tähtsat päeva ning kõik lapsed said koorijuhtidelt Marjam Kalmuselt ning Helerin Lehtlalt kuulda palju kiidusõnu selle kohta, kui tublisti kõik laulud olid selgeks õpitud.

Lisaks mudilas- ja lastekoori esinemisele said kontserdikuulajad osa laste viiulimängust, soolodest, duettidest ning ansamblilaulust. Lastele mängisid saateks süntesaatoril Rein Kalmus ja Allan Jallai, kitarridel Sander Kalmus ja Allan Jallai.

Laste nägudelt võis ilma küsimatagi välja lugeda, et laulupäev neile väga meeldis ja sõpradega üle tüki aja taas suve hakul kokku saada oli igavesti vahva. 3-aastane Epp ütles, et temale meeldis väga laulupäeval olla ning tema lemmiklaul oli „Väike-väike lepatriinu“.

Kontserdi vahele rääkis Haapsalu adventkoguduse pastor Jaanus-Janari Kogerman lastele väga kaasakiskuvalt sõprade valimisest – kas valida sõber välimuse või südame järgi? Jaanus-Janari ütles, et väga hea on see, kui me hoolitseme enda välimuse eest, peseme hommikul näo ja kammime juuksed, kuid kõige olulisem on, et oleksime südames head, sõbralikud ja lahked. Lapsed elasid väikesele jutlusele väga innukalt kaasa.

Kontserdi viimase lauluna kajas suure kiriku võlvide all juba Laste laulupäeva hümniks saanud „Siis kui Jeesus tuleb taas“.

Adventistide Koguduste Eesti Liidu Laste laulupäev toimub igal kevadel pärast kooliaasta lõppu, igal aastal erinevas Eesti linnas.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat