Salarelv „Memme musi”

Avaldatud 17.4.2009, autor Kristiina Räägel, allikas Meie Aeg

Alles hiljaaegu mõistsin täielikult lastejutu sisu – mis salarelv siis see „memme musi” ikkagi on.

Kui imeline on ennastohverdav emaarmastus. Mul pole endal kogemust olla ema, kuid ma näen enda ema ning teisi emasid kõrvalt. Minu imetlus kasvab enam ja enam. Oma sirgumisega inimhakatisest täisväärtuslikuks ühiskonnakodanikuks (igasuguste seaduste kohaselt) olen ma nii mõndagi korda saatnud (meelehärm, pahandused jms) – ema armastab jätkuvalt sama palju. Mida aastad edasi, seda enam kasvab armastus. Kui mul on olnud külm, siis ema on valmis kas või ise külmetama, ainult et meil (mul on ka imeline vend) oleks soe ja hea olla. Kui öösel on olnud paha või mure, siis ta ei hooli oma unest, vaid on üleval seni, kuni uinume rahulikult taas. Meil ongi parim ema. Ma usun, et seda võib iga (või peaaegu iga) laps öelda. Kui mitte praegu, siis aja möödudes kohe kindlasti!

Ema armastust iseloomustab suurepäraselt ühe 7aastase Asbjorni ütlus tõelise sõpruse kohta: „Hea sõprus on siis, kui ainult üks tükk torti on alles ja sa ise õudselt tahaksid seda, aga annad teisele.” Emad seevastu ei mõtleks hetkekski, vaid annavad koheselt selle „torditüki” oma lapsele.

Ma tean, et mu ema seda lugedes tunneb oma südames, et ta ei ole ju olnud ideaalne. Aga lõppude lõpuks oleme me ju kõik inimesed ja parim, mis teha saame, on anda end Jumala kätte. Oma kustumatu sooviga tahta vaid parimat oma lastele on nad sellega juba avanud end veelgi Taevasele Isale!

Oma ennastohvedava armastusega ongi ema tekitanud minus turvatunde. Väiksena ja ka siiani tean, et emas võin kindel olla! Memme musi sümboliseeribki seda kindlus- ja turvatunnet, mida üks inimene teisele inimesele võib pakkuda. Silmaganähtavad füüsilised relvad ei ole kunagi nii efektiivsed kui inimese sisemine tugevus ja jõud.

Kui nüüd vaadata veel ülevamat salarelva – suhet Jumalaga, siis mis võiks veel kindlam olla. Tulgu või III maailmasõda! Enamusel inimestest on võimalus omada salarelva Memme musi, kuid paraku paljudel puudub veel võimsam „tuumarelv” – suhe Jumalaga.

Ressursist pole tolku, kui seda ei kasuta. Mis kasu on näljasel teadmisest kapis olevast leivast, kui ta seda ei söö? Teadmine ei täida kõhtu ega hoia jalul. Kui meil on täiesti legaalne „tuumarelv” olemas, siis kasutagem seda. Aidakem ka teistel inimestel kindlustada oma elu. Kui antud hetkel sobilikum on jagada nendega oma „relva” (eestpalve), siis seda ka tehkem.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat