Adventkoguduse suvelaagrid toovad Kristuse juurde sadu noori

Avaldatud 3.3.2021, allikas Adventist Review

Pärast pikka isolatsiooniperioodi ja piiratud võimalusi kokkusaamiseks on adventkoguduse laagrid Austraalias kergenduseks sadadele noortele ja teismelistele. Kuna viirus on ikka veel osa meie igapäevast, peab neis laagrites tegema kohandusi ja teatud ettevõtmisi ka ära jätma.

Austraalia koguduste unioonist (AUC) üheksast ühes, Suur-Sindney koguduste liit pidi suvelaagri ära jätma, kuna linnas puhkes uus viiruselaine. Teised kaheksa koguduste liitu said piirangute tingimustes suvelaagrit siiski pidada.

Selles ebakindlas ja alatasa muutuvas olukorras tegid laagrite korraldajad omalt poolt kõik, et noored siiski omavahel kokku saaksid ja et kogudus ei peaks ära jätma üht suurima evangeelse potentsiaaliga väljundit.

„Suvelaagrid on noorte ja teismeliste elus väga olulised,“ sõnas AUCi noortejuht Jeffrey Parker. „Me usume, et Püha Vaim teeb selle kuue päevaga seda, mis teinekord võtab aega aastaid. Me näeme nii palju elumuutvaid otsuseid, mida laagris Jeesuse Kristuse kasuks langetatakse. Kõik meie noortejuhid tajuvad suvelaagreid just nii – koguduse jaoks eluliselt olulistena.“

Kõigis Austraalia suvelaagrites otsustas 426 noort hakata osalema piibliõppes, 298 noort avaldas soovi saada ristitud. Noortejuhtide sõnul muudab laagri evangeelseks võimaluseks see, et Jeesust näidatakse lõbusas keskkonnas, kus noored loovad eluaegseid mälestusi. Samuti osaleb laagrites palju mitteadventistidest noori, mis annab suurepärase võimaluse neile Jeesust tutvustada.

Lisaks sellele on laagris palju toredaid tegevusi, nagu vibulaskmine, ratsutamine, purjetamine, kuid seal pühendatakse aega ka jumalateenistustele ja vaimulikele juttudele. 12-aastane Austin Schmitz käis sel suvel oma esimeses noortelaagris, misjärel ta sõnastas mõtte, miks on laager ainulaadne vaimulik keskkond: „Mulle meeldisid kõik tegevused ja see, et kõik mu sõbrad olid ka laagris. Aga mulle meeldib see laager, sest see ei ole tavaline, siin keskendutakse vaimulikule.“ Tema 15-aastane vend Xander rõhutas palve olulisust laagris: „Oli väga eriline enne iga üritust palvega alustada,“ ütles ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat